A csapat az egész nyarat azzal tölti, hogy farmokat és halászatokat látogat, valamint gyűjti az inspirációt is a környékről, a szomszédos északi országokból. (Itt például Norvégia partjainál búvárkodott.) Szerencsére Redzepi nem fél megosztani az újdonságokat a közösségi médián, így kapunk némi bepillantást abba, mi várható az új Noma étlapján.
Arról már beszámoltunk, hogy közben piacra dobott egy olyan alkalmazást is, amelynek segítségével a dánok (egyelőre csak ők, de a kezdeményezést előbb-utóbb biztosan nemzteközivé fogja tenni) megtanulhatják, mi az, ami ehető a környezetükből, és hogyan kell a természet ajándékaival bánni.
És hát a Noma teremtője nem a levegőbe beszél: ő is serényen gyűjtöget, hogy a természet gazdagságát a tányérjain is megmutathassa.
Arról is beszámoltunk már, hogy aki nem bírja ki addig, míg megnyit az új étterem, annak sem kell teljesen nomamentesen élnie, hiszen a Noma régi helyén megnyitott a Barr, Koppenhágában pedig ezekben a pillanatokban is zsúfolásig tele van az új pop-up Noma.
És hogy közben miket vadászik Redzepi és csapata? A gelériában megmutatjuk. (Képek forrása.)