A kimondottan erre a célre tervezett épületben a nélkülözőknek készülő ingyen ételt olyan séfek készítik majd, mint Alain Ducasse, Virgilio Martinez, Alex Atala és Joan Roca. A riói project a Gastromotivával közös kollaboráció eredménye, amelyet David Hertz séf hozott létre, és amelyben Bottura már egy másik ingyenkonyhával is részt vett, az a Milano Expo keretein belül került megrendezésre.
"Ez az egész arról szól, hogy megszüntessük a szakadékot különböző közösségek között – vallja Bottura, aki 2016-ban a világ legjobb éttermével büszkélkedhet. – Utat mutat a következő generációnak, séfeknek, aktivistáknak és a tömegeknek is, hogy nincs szükség szakadékra a gazdagok és a szegények, a bőség és a nélkülözés között. Mindenki részese lehet a küldetésnek, együtt sikerülhet változtatni."
Az ételpazarlás, a fel nem használt étel hatalmas ügy az egész világon, és a híradások egyre többet foglalkoznak ezzel az egyre növekvő problémával. Egyes becslések szerint Brazília ugyannyi ételt dob ki évente, amennyi elegendő lenne a világ 7,2 millió éhezőjének ellátására.
Bottura a következőkben a tervek szerint Bronxban nyit ingyenkonyhát.
Forrás: finedininglovers.com