Hirdetés
Hirdetés

Wang mester az Oktogonnál

SZERZŐ: diningguide
2018. március 29.
Elérhető, de ami még ennél is fontosabb: igazi! Ezek a legfőbb jellemzői a Wang mester nevével fémjelzett Biang Bisztrónak, amely április 2-án nyitja meg kapuit a nagyközönség számára.
Hirdetés

Adott egy elég klassz lokáció, nevezetesen az Oktogon, továbbá Wang mester, akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni. És persze a kínai konyha legjava, street food felfogásban. Egy mondatban így lehetne jellemezni a Biang Bisztrót, amelyet biztosan már nagyon sokan vártak, különösképpen azok, akik szeretik az "igazi" kínai ízeket, és ezekért nem szeretnének feltétlen étterembe menni.
Wang mester szerint minden sarkon lehet egy kínai büfé, de ő értelemszerűen olyan kínai büfét akart, amelyik nincs minden sarkon. A kínálatban meglehetősen nagy a sokféleség; a séf most nem korlátozza a kínálatot egyes tartományokra, hanem megpróbálja egész Kína legnépszerűbb fogásait étlapra tenni. "Kína nagyon-nagy ország, és nagyon sokféle konyha találkozik benne – mondta. – Minden tartománynak megvannak a sajátosságai, mindegyik tartománynak vannak nagy kedvencei, és itt a bisztróban ezeket szeretnénk megmutatni."
Ennek megfelelően az ajánlatban többek között észak-kínai, szecsuáni, shanghaii, pekingi, yangzhoui, guangxii és taiwani fogások is találhatóak. A viszonylag bőre szabott étlapon levesek, saláták, hússal töltött különlegességek (pl. sült baozi), klasszikus kínai előételek, tészták, sült tészták, pirított rizs, gái dzsiao rizs, valamint édességek szerepelnek. Az ételek látványkonyhában készülnek, és egyszerű, de különösen ízléses formában kerülnek tálalásra.
Az előételek közül megkóstoltuk a lótuszgyökérkockákat, valamint a földimogyorót szárított tofuval. Ilyen friss és szépízű előétellel nem gyakran találkozunk kínai büfében, legalábbis Budapesten. A főételek közül egy szecsuáni kedvencet, egy csirkehúscsíkos ban tésztát, és egy vegetáriánus sült tésztát próbáltunk ki. Mindkét étel nagyon rendben volt, megint csak azt tudjuk elmondani, hogy ilyen minőségű kínai specialitásokat eddig itthon csak éttermi környezetben kóstolhattunk. A desszertek közül a sült szezámmaggal töltött golyót kóstoltuk, amely elsősorban kiválóan eltalált édességével hívta fel magára a figyelmet.

A látványkonyha egyik legdominánsabb eleme a tésztakészítő robot, amelyet ottlétünk alatt többször is láthattunk munka közben. Wang mester elmondta, hogy ugyan vannak Kínában olyan kiváló szakemberek, akik kézzel szaggatják ki a tésztát, ebben a "gyorséttermi" környezetben jobbnak látta a robot szolgáltatásait igénybe venni, mert ez a szerkentyű aztán pontosan tudja, hogyan kell két egyforma tésztacsíkot kiszabni.
https://www.instagram.com/p/Bg60qI-nyZo/?taken-by=diningguide
Ami a kínálatot illeti, az a terv, hogy az étlap bizonyos időközönként változni fog, és lesznek olyan ajánlatok is, amelyek csak néhány napig lesznek elérhetőek. Nem kell jóstehetség ahhoz, hogy ki merjük jelenteni, a vendégek imádni fogják a helyet. A levesek, az előételek és a desszertek 780 Ft-nál, a főételek 1780 Ft-nál kezdődnek. Akik igazi kínai ízekre vágytak, azok eddig legjobban tették, ha elmentek Wang mester éttermébe, vagy a Taiwan étterembe, esetleg a Spicy Fishbe, most azonban az Oktogonnál is elérhető lett mindaz, amihez képest a hazai kínai büfék a kanyarban sincsenek.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram