Még mielőtt elárulnánk, kinek jutott ez a cím, érdemes megjegyezni, hogy maga a díj a Tales of the Coctail nevű szervezethez köthető, amely minden évben kiosztja az úgynevezett Annual Spirited Awardot, ezúttal New Orleansban.

És hogy ki kapta az elismerést: a londoni Mondrian Hotelben található Dandelyan, melyet a koktélos körökben legendás Ryan Chetiyawardana alapított. A bár egyébként a legjobb csapatnak, és a legjobb nemzetközi hotelbárnak járó elismerést is bezsebelhette. Az alapítót érthető módon senki sem a vezetéknevén nevezi, hanem egyszerűen csak Mr. Lyan-nek, aki különben 2015-ben ugyanebben a “versenyben” az év bártendere lett. A Dandelyan menüje négy részből áll, ezek a Faith, a Lust, a Currency és a Rock ‘n’ Roll, de a régebbi kínálat klasszikusai, és persze alkoholmentes koktélok is szerepelnek az itallapon.

A díjazottak között van a New York-i NoMad, a szingapúri Tippling Club és a melbourne-i Black Pearl is. A londoni bárok tavaly is erősen uralták az élmezőnyt, és ez idén sincsen másképp.