Idén közzétett statisztikáik szerint a jólétben élő miniállamban egy fő évente 123 kilogramm friss élelmiszert pazarol el, dob ki magyarán a kukába. Az éttermekben értelmetlenül kidobott ételek jelentős része kerülhetne kutyáknak szánt csomagokba, amiket a vendégek elvihetnének magukkal, akár többnapi etetésüket megoldva.
A javaslat szerint az élelmezés gazdasági szereplői és az egyének személyes felelősségvállalását szükséges közössé tenni, érzékennyé tenni a problémára mindkét felet, és motiválttá tenni őket az élelmiszerhulladék csökkentésére. A kutyusoknak szánt csomag még környezetkímélőbb megoldás lenne, ha a (gazdi)vendégek hoznának magukkal újrafelhasználható dobozt az eldobható csomagolás helyett.
A kontinens éttermi életében problémát jelent, hogy a vendégek jó része nem szeret magáról olyan képet mutatni, mint aki olyan zsugori, hogy el akarja vinni magával a maradékot egy étteremből. Itt az ideje átértékelnünk a helyzetet!