Hirdetés
Hirdetés

Újrafelfedezett ötlet az ételpazarlás ellen: doggy bag

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 13.
A javaslat már többször felmerült, sőt az USA-ban és angolszász területeken már bevett szokásnak mondható. Most Luxemburg vetette fel a doggy bag rendszer bevezetésének ötletét.
Hirdetés

Idén közzétett statisztikáik szerint a jólétben élő miniállamban egy fő évente 123 kilogramm friss élelmiszert pazarol el, dob ki magyarán a kukába. Az éttermekben értelmetlenül kidobott ételek jelentős része kerülhetne kutyáknak szánt csomagokba, amiket a vendégek elvihetnének magukkal, akár többnapi etetésüket megoldva.
A javaslat szerint az élelmezés gazdasági szereplői és az egyének személyes felelősségvállalását szükséges közössé tenni, érzékennyé tenni a problémára mindkét felet, és motiválttá tenni őket az élelmiszerhulladék csökkentésére. A kutyusoknak szánt csomag még környezetkímélőbb megoldás lenne, ha a (gazdi)vendégek hoznának magukkal újrafelhasználható dobozt az eldobható csomagolás helyett.
A kontinens éttermi életében problémát jelent, hogy a vendégek jó része nem szeret magáról olyan képet mutatni, mint aki olyan zsugori, hogy el akarja vinni magával a maradékot egy étteremből. Itt az ideje átértékelnünk a helyzetet!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram