Egy pillanatra talán elgondolkodunk, hogy ez esetleg kicsit túlzás, de végülis milyen sokszor előfordul, hogy egy étkezés végén nem tudunk dönteni, hogy sajtot vagy édességet együnk… Vehetjük úgy, hogy az ausztrálok erre találták ki a csokoládélikőrrel dúsított, kakaóporral és csokichipsszel bevont kéksajtot. A sajtoknak általában jót tesz, ha édes ízekkel társítják őket, de hogy milyen lehet az erős ízű kéksajt az alkoholos csokoládéízzel, azt csak akkor tudjuk meg, ha megkóstoljuk az új kreációt, amihez a sajtot egyébként Olaszországból szerezték be.

És ennek kapcsán is kiderül, hogy nincs új a nap alatt: a csoki és kéksajt társítása már Michel Bras-nak is eszébe jutott, aki a kívül ropogós, belül folyós chocolat coulant-keksz megalkotója, és kidolgozta az édességet kéksajttal megbolondított változatát is.

A sajtot a melbourne-i Curds and Whey-ben árulják, az első készleteket gyorsan el is kapkodták, de már várják a következő szállítmányt.