Az angol finger lime elnevezés ujjra utal ugyan, azonban a magyar ujjas citrom kifejezést már lefoglalta magának az extrém kinézetű, Buddha kezének is nevezett citromfajta. A lime kaviár elsősorban nem bizarr külseje, hanem a belsejében található, kaviárszerű golyók miatt érdemel kitüntetett figyelmet. Enyhén ropogós textúrája, valamint lágy, egyszersmind édes és savanykás íze egyre több hívet szerez a citromfajtának világszerte.
A citromféle Ausztrália Queensland és Új-Dél-Wales államok határán található, egykor óriási kiterjedésű szubtrópusi őserdő vidékéről származik. Bár a kontinensre érkező telepesek csaknem teljesen letarolták az őshonos növényzetet, a lime kaviárnak szerencsére sikerült túlélnie a mezőgazdaság okozta pusztítást. Ma már Ausztrálián kívül, elsősorban Kaliforniában és Dél-Afrikában is foglalkoznak a termesztésével.
A zöld, sárga, valamint lilás-rózsaszín árnyalatban is elérhető citromfajta osztrigához, guacamoléhoz is remek párosítás, de italokhoz, koktélokhoz is nagyon jól passzol. Ben Shwery, a World's 50 Best Restaurants listájának jelenleg 32. helyén álló, melbourne-i Attica étterem séfje avokádós pirítósára szór belőle.
René Redzepi szintén odavolt a lime kaviárért, amikor a Nomával Sydney-ben járt 2016-ban.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.