Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Legjobb (újabb) reggelizőhelyek

Alig pár éve még nagy gondot jelentett, hogy hova is üljünk be reggelizni, ha nem otthon szeretnénk. Főleg azért, mert nem nagyon volt alkalmas hely. Manapság az okoz fejtörést, hogy hova is menjünk. Vannak persze klasszikusok, mint például a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Déryné vagy a gyorsan népszerűvé vált á table!, azonban megjelentek a trónkövetelők. Lássuk az ő toplistájukat.


Legjobb (újabb) reggelizőhelyek | Illusztráció/

Két évvel ezelőtt már egyszer körbenéztünk reggeli-fronton, az akkori listánk ma is megállja a helyét.


Innio

A város üzleti központjában, az Október 6. utcában nyílt trendi hely egyébként a borbárok mezőnyét erősíti, viszont ételben is kihívást jelent a versenytársaknak. A reggelije olyan, mint maga a hely: trendi és otthonos.
Kedvencünk: vaníliás csiga »

Szendzso

Két fiatal szakács megálmodta a saját helyét és vették a bátorságot, hogy meg is valósítsák álmaikat. Vidáman köszöntik az embert, és egyébként is, a vendégnek csak mosoly jár. A választék nagy: tojásételek, virslik, wrappek, bagelek, bagettek, kitűnő kávék.
Kedvencünk: tojáskrémes bagel »

Ring Café & Bar

Eddig a remek hamburgerért jártunk ide, mostantól reggel is látogathatjuk. A menükhöz bónuszként meleg ital jár. A klasszikus reggeli fogások mellett amerikai reggelit (tojás, bacon, palacsinta) vagy az új őrületet, angol reggelit is kaphatunk sült babbal… meg minden.
Kedvencünk: kenyér »

Dallas

Eddigi rövid pályafutása alatt máris városi legendává vált. Neve alapján már sejthető, a Dallas filmsorozat témájára épülő, de hamisítatlan amerikai étkezdéről van szó. Van itt minden, mint a Ewingok földjén, földimogyoró az asztalon, szószos üvegek kis tartóban. Nem vicc, még benzinkút is akad. Giccses? Giccses. Tökéletes? Tökéletes.
Kedvencünk: amerikai palacsinta mogyoróvajjal, juharsziruppal és tejszínhabbal »

Moha

Akár kiállítást is bámulhatunk reggelizés közben, ha ellátunk a falakig az első kávénk elfogyasztása előtt. Amennyiben nem a művészet érdekel minket, tájékozódhatunk a nagyvilágról az újságárusokéval vetekedő újságkínálatból, amíg a rántottánkra várunk.
Kedvencünk: házi csokis croissant »

Café Alibi

Annyira törzshely érzése van az embernek, ha belép ide, hogy tulajdonképpen azonnal azzá is válik. Reggelit, ebédet és vacsorát is kínál, mindemellett a definíció szerint kávéház. Ráadásul saját pörkölésű kávéjuk is van, amit helyben, egy régi masinán pörkölnek.
Kedvencünk: bundás kenyér juharsziruppal »

Hadik

Klasszikus irodalmi kávéház. Régen is az volt, mára ismét azzá vált. Rengeteg újságból lehet választani a reggeli croissant-unk vagy rántottánk mellé. A kiszolgálás mérsékelten kedves, viszont a fizetőpincér a régmúlt időket idézi.
Kedvencünk: bécsi virsli »

Leginkább moziként él a köztudatban, pedig inkább kultúrtérnek és találkahelynek írható le a kezdetek kezdetétől nem dohányzó kávézó. Akkor használjuk rendeltetésszerűen, ha a film előtt eszünk egyet a verhetetlen sajttortájukból, utána pedig hosszú órákra ott ragadunk egy üveg bor mellett beszélgetve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kezdhetjük itt a napot. »

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. (Természetesen ennél jóval több, olyan kitűnő hely van, ahonnan el lehet vinni pohárban szuper leveseket, gondoljunk csak a nemrég nyílt Hokedlire vagy a Delibabára, de ezek elsősorban nem erre fókuszálnak. Ezért maradtak ki a listából.) »

1500 forint körül

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Most a hamburgerezők élvonalát mutatjuk be, főleg a mérsékeltebb árkategóriára fókuszálva. »

Budapesti tippek koránkelőknek

a Dining Guide étteremkalauz új kiadását 20% kedvezménnyel!

»

Oldalak:  >|

« Vissza a Toplisták rovatba


A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink