Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Legjobb (újabb) reggelizőhelyek

Alig pár éve még nagy gondot jelentett, hogy hova is üljünk be reggelizni, ha nem otthon szeretnénk. Főleg azért, mert nem nagyon volt alkalmas hely. Manapság az okoz fejtörést, hogy hova is menjünk. Vannak persze klasszikusok, mint például a Villa Bagatelle, a Sarki Fűszeres, a Déryné vagy a gyorsan népszerűvé vált á table!, azonban megjelentek a trónkövetelők. Lássuk az ő toplistájukat.


Legjobb (újabb) reggelizőhelyek | Illusztráció/

Két évvel ezelőtt már egyszer körbenéztünk reggeli-fronton, az akkori listánk ma is megállja a helyét.


Innio

A város üzleti központjában, az Október 6. utcában nyílt trendi hely egyébként a borbárok mezőnyét erősíti, viszont ételben is kihívást jelent a versenytársaknak. A reggelije olyan, mint maga a hely: trendi és otthonos.
Kedvencünk: vaníliás csiga »

Szendzso

Két fiatal szakács megálmodta a saját helyét és vették a bátorságot, hogy meg is valósítsák álmaikat. Vidáman köszöntik az embert, és egyébként is, a vendégnek csak mosoly jár. A választék nagy: tojásételek, virslik, wrappek, bagelek, bagettek, kitűnő kávék.
Kedvencünk: tojáskrémes bagel »

Ring Café & Bar

Eddig a remek hamburgerért jártunk ide, mostantól reggel is látogathatjuk. A menükhöz bónuszként meleg ital jár. A klasszikus reggeli fogások mellett amerikai reggelit (tojás, bacon, palacsinta) vagy az új őrületet, angol reggelit is kaphatunk sült babbal… meg minden.
Kedvencünk: kenyér »

Dallas

Eddigi rövid pályafutása alatt máris városi legendává vált. Neve alapján már sejthető, a Dallas filmsorozat témájára épülő, de hamisítatlan amerikai étkezdéről van szó. Van itt minden, mint a Ewingok földjén, földimogyoró az asztalon, szószos üvegek kis tartóban. Nem vicc, még benzinkút is akad. Giccses? Giccses. Tökéletes? Tökéletes.
Kedvencünk: amerikai palacsinta mogyoróvajjal, juharsziruppal és tejszínhabbal »

Moha

Akár kiállítást is bámulhatunk reggelizés közben, ha ellátunk a falakig az első kávénk elfogyasztása előtt. Amennyiben nem a művészet érdekel minket, tájékozódhatunk a nagyvilágról az újságárusokéval vetekedő újságkínálatból, amíg a rántottánkra várunk.
Kedvencünk: házi csokis croissant »

Café Alibi

Annyira törzshely érzése van az embernek, ha belép ide, hogy tulajdonképpen azonnal azzá is válik. Reggelit, ebédet és vacsorát is kínál, mindemellett a definíció szerint kávéház. Ráadásul saját pörkölésű kávéjuk is van, amit helyben, egy régi masinán pörkölnek.
Kedvencünk: bundás kenyér juharsziruppal »

Hadik

Klasszikus irodalmi kávéház. Régen is az volt, mára ismét azzá vált. Rengeteg újságból lehet választani a reggeli croissant-unk vagy rántottánk mellé. A kiszolgálás mérsékelten kedves, viszont a fizetőpincér a régmúlt időket idézi.
Kedvencünk: bécsi virsli »

Leginkább moziként él a köztudatban, pedig inkább kultúrtérnek és találkahelynek írható le a kezdetek kezdetétől nem dohányzó kávézó. Akkor használjuk rendeltetésszerűen, ha a film előtt eszünk egyet a verhetetlen sajttortájukból, utána pedig hosszú órákra ott ragadunk egy üveg bor mellett beszélgetve. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kezdhetjük itt a napot. »

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Valentin-napra üljünk be a Szürke ötven árnyalatára vagy tekerjük vissza a Nimfomániást, aztán menjünk el inni, koktélozni és kevertessük ki a fiúkkal a szürke száz árnyalatát. »

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. (Természetesen ennél jóval több, olyan kitűnő hely van, ahonnan el lehet vinni pohárban szuper leveseket, gondoljunk csak a nemrég nyílt Hokedlire vagy a Delibabára, de ezek elsősorban nem erre fókuszálnak. Ezért maradtak ki a listából.) »

1500 forint körül

A Dining Guide étteremkalauz új kiadásában összegyűjtöttük Budapest legjobb street food helyeit. Most a hamburgerezők élvonalát mutatjuk be, főleg a mérsékeltebb árkategóriára fókuszálva. »

Oldalak:  >|

« Vissza a Toplisták rovatba


Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Házinyúl-comb „vadas”

Házinyúl-comb „vadas”

Csomós András (Dűlő) receptje

Vidéki lelkész gyerekként hála Istennek a vadas vadból volt – mondja a miskolci Dűlő séfje, Csomós András. „Édesanyámnak is nagymamámnak is ez volt az egyik „nagy” fogása. A húst hosszan pácolták zöldségekkel és fűszerekkel, majd körbesütötték és irány a sütő, a zöldségek is ott pirultak a tepsiben. Csomós számára ma már a vadas elképzelhetetlen friss babér vagy kapribogyó nélkül és nem feltétlenül vadból vagy marhából készül. Most épp nyúlból. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink