Hirdetés
Hirdetés

Több mint szuperélelmiszer: a manukaméz

SZERZŐ: DiningGuide
2016. augusztus 30.
Gyönyörű bronzbarna színével, az édesség mellett megjelenő kicsit erősebb ízével a manukaméz sokak szerint már nem is csupán szuperélelmiszer, hanem inkább gyógyszer. Négyszer olyan tápláló, mint a szokásos virágmézek, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása mellett olyan erős baktériumölő, mint egyes antibiotikumok. 12 éves kor alatt nem is nagyon ajánlják a fogyasztását, de napi 1-2 kiskanál már […]
Hirdetés

Gyönyörű bronzbarna színével, az édesség mellett megjelenő kicsit erősebb ízével a manukaméz sokak szerint már nem is csupán szuperélelmiszer, hanem inkább gyógyszer. Négyszer olyan tápláló, mint a szokásos virágmézek, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása mellett olyan erős baktériumölő, mint egyes antibiotikumok. 12 éves kor alatt nem is nagyon ajánlják a fogyasztását, de napi 1-2 kiskanál már meggyógyítja a kezdődő influenzát, homloküreggyulladást, felturbózza az immunrendszert, sőt jót tesz az ekcémás bőrnek is és arcmaszkként használva csodát tesz a pattanásos bőrrel.
A manukaméz persze rendkívül drága, hiszen Európába például a világ másik végéből kell behozni. A manukafának ugyanis csak egyetlen fajtáján nő az a virág, amit a méhek szeretnek és aminek a porából a mézet előállítják, ez az egy fajta pedig csak Ausztráliában és Új-Zélandon fordul elő. Folyik is a harc a két szigetország között azért, hogy ki védetheti le magának a manukamézet. A harcban, úgy tűnik, Új-Zéland egy kicsit jobban áll: nemcsak az billenti a mérleg nyelvét felé, hogy maga a manuka szó maori eredetű, hanem az is, hogy Új-Zélandon több manukafa nő, mint Ausztráliában.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram