A projekt Triyagyoni névre hallgat, és néhány olyan séf agyszüleménye, akik új rekordot szeretnének felállítani, már ami a magasságokat illeti az éttermi műfajban. Ehhez pedig mi sem lehetne ideálisabb helyszín, mint maga az Everest.
Természetesen a vendégeknek nem kell csúcstámadást végrehajtaniuk ahhoz, hogy jól lakjanak, és oxigénpalackra sem lesz szükségük, ugyanis a pop-up étterem "csak" 3500 méterrel lesz a tengerszint felett, ami a csúcshoz vezető út kb. egyharmadánál található. Négy séf és tíz étterem részvételével indul hamarosan a projekt: egy nyolcnapos útnak indulnak neki a nepáli Luklából, hogy minél több alapanyagot gyűjtsenek be. A Triyagyoni egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatósági kérdésekre.
Az éttermet úgy találták ki, hogy semmi nyomot ne hagyjon maga után a Mount Everesten,
a hasznot pedig, amit majd termel, ott, helyben jótékonysági célokra fordítják. Az élménynek természetesen igen borsos az ára: a 7500 dollár viszont az utazási költséget és a szállást is tartalmazza.