Hirdetés
Hirdetés

Szó szerint csúcsgasztronómia: pop-up étterem az Everesten

SZERZŐ: diningguide
2018. május 10.
Láttunk már néhány elképesztő pop-up helyszínt, mégis azt gondoljuk, tudunk még újat mutatni a témában. A Mount Everest, a csúcsok csúcsa azúttal nem emberéleteket követel, hanem kulináris élményekre csábít.
Hirdetés

A projekt Triyagyoni névre hallgat, és néhány olyan séf agyszüleménye, akik új rekordot szeretnének felállítani, már ami a magasságokat illeti az éttermi műfajban. Ehhez pedig mi sem lehetne ideálisabb helyszín, mint maga az Everest.

@chefvineet Instagram


Természetesen a vendégeknek nem kell csúcstámadást végrehajtaniuk ahhoz, hogy jól lakjanak, és oxigénpalackra sem lesz szükségük, ugyanis a pop-up étterem "csak" 3500 méterrel lesz a tengerszint felett, ami a csúcshoz vezető út kb. egyharmadánál található. Négy séf és tíz étterem részvételével indul hamarosan a projekt: egy nyolcnapos útnak indulnak neki a nepáli Luklából, hogy minél több alapanyagot gyűjtsenek be. A Triyagyoni egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatósági kérdésekre.

Az éttermet úgy találták ki, hogy semmi nyomot ne hagyjon maga után a Mount Everesten,

a hasznot pedig, amit majd termel, ott, helyben jótékonysági célokra fordítják. Az élménynek természetesen igen borsos az ára: a 7500 dollár viszont az utazási költséget és a szállást is tartalmazza.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram