A londoni sushiétteremnek érdekes az előtörténete, Araki Mitsuhiro ugyanis már Michelin-csillagos éttermet vitt Tokio luxusnegyedében, Ginzában. Aztán áttette székhelyét a világ másik felére: három év kellett ahhoz, hogy három csillagig emelje az Araki étterem teljesítményét.

Pár napja publikus, hogyan alakul tovább a Michelin-csillagos éttermek sorsa Nagy-Britanniában és Írországban. Jelenleg összesen 175 étterem büszkélkedhet a két szigetországban egy, kettő vagy három csillaggal, tizenkilenc új étteremmel a kalauzban.

London Mayfair negyedében találjuk az Araki éttermet, amely Araki Mitsuhiro vezetése alatt működik 2014 óta. Tavaly két Michelin-csillaggal tüntették ki a munkájukat, idén pedig megvan a harmadik csillag is. Képekben mutatjuk meg, hogyan is néz ki az Araki konyháján a tonhal, az extravagáns nigirik vagy éppen a matchás mochi. Egy tízfogásos omakase vacsora 2 főre 300 angol fontba kerül (omakase azt jelenti, hogy nem a vendég választ az étlapról: a séfre bízza magát).

Kiigazítás: 300 angol font (azaz valamennyivel több, mint 100 ezer forint) egy főre a vacsora ára. A mindössze kilenc ülőhelyes étteremben heti hat napon, két turnusban fogadják a vacsoravendégeket, és az étkezés két és fél órán át tart.

litsfree / Instagram

eatlondoff / Instagram

youkang / Instagram

Iráni arany Almas kaviár – baoaoooo / Instagram

baoaoooo / Instagram

baoaoooo / Instagram

pigoutlondon / Instagram

eatlondoff / Instagram

becauseitswednesday / Instagram

eatlondoff / Instagram

És végül a matchás mochi – eatlondoff / Instagram