New Orleansig kell a vicces nevű Turkey and the Wolf ("Pulyka és a farkas") szendvicsbárba menni, hogy a korántsem viccnek szánt szendvicseket megkóstolhassuk.
A kaliforniai bázisú Bon Appétit magazin minden évben közzéteszi az Egyesült Államok tíz legizgalmasabb, újonnan nyílt éttermének listáját. A Hot 10 élén idén a Turkey and the Wolf, ez az igazán sallangmentes szendvicsbár végzett.
A vöröstéglás, garázsszerű útszéli kajálda külsejű helyen igen komolyan veszik a szendvics- és a tésztakérdést. Saját, helyben készített, friss tésztákból dolgoznak.
Igazán dögösen fest egy szimpla saláta is náluk, errefelé ez is szaftos fogás, házi készítésű szószokkal, friss zöldségekkel, roppaós magvakkal rendesen megpakolva.
Ikonikus ételük a bolognai szendvics, sok olvasztott sajttal és egy nagy maroknyi krumplichips-szel a szendvicsben.
A tulajdonos, Mason Hereford 2013-ban ült be egy helyre enni gyorsan egy szendvicset, ahol megvilágosodott: miért is ne lehetne a zöldségekkel és szósszal körített, kenyérszeletek közé rakott pulykahússzeleteket a tökéletességig fejleszteni? Ekkor született meg a Turkey and the Wolf ötlete, amit végül 2017-ben sikerült tető alá hozni.
A Bon Appétit Magazin hot 10 listája:
- Turkey and the Wolf – New Orleans
- Elske – Chicago
- Mister Jiu's – San Francisco
- Palazzi Social Club – Philadelphia
- Hart's – Brooklyn
- Giant – Chicago
- Kemuri Tatsu-ya – Austin
- Spring – Marietta, Georgia
- Nixta – St. Louis
- Brewery Bhavana – Raleigh