Hirdetés
Hirdetés

Széll Tamásék elkezdték leporolni az ezüst eszközöket

SZERZŐ: Lami Juli
2016. szeptember 5.
  A múlt héten, egy koppenhágai "szabadedzéssel" megkezdődött a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or lyoni döntőjére.
Hirdetés

"Kinézetre már biztos jó lesz, amit csinálunk, az íze pedig még alakul januárig – árulta el Széll Tamás, aki először szentségelt egyet, amikor megtudta, mik a témák a lyoni döntőre. – Két éve gyöngytyúk volt, és igazság szerint jobban örültem volna báránynak vagy borjúnak. De persze nem jövünk zavarba, Brüsszelben négy éve feketelábú csirkével dolgoztam, így kellő rutint szereztem, és Vomberg Frici is remek ötletekkel állt elő, hiszen ő is kellő versenytapasztalatot szerzett ezzel. Ő különben már májusban felvetette, hogy nem kizárt, hogy a harmincadik évforduló miatt visszatérnek a kezdetekhez, és azokat az alapanyagokat adják meg, amit az első versenykor. Pár nap után, jobban megemésztve örülünk a témának, szuper lesz! Szépen tud passzolni egy jó sült csirke édeskés homárral, vagy akár homár jus-vel. Rasmus is kifejezetten boldog volt a téma hallatán, 2007-ben neki is bresse-i csirkével volt dolga, amivel megszerezte első szobrát, a bronzot."
Ami a versenyszabályzatot illeti, abban is történtek változások, amelyeknek a magyar csapat kimondottan örül. "Szakmailag a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy az új versenyszabályzat azt írja elő, hogy a húsételnél nem kell tálat és tányért is csinálni (mint ahogy például Budapesten 10 adagot tálon, 4-et pedig tányéron kellett tálalni), hanem mindennek a tálra kell kerülnie. Ez áldás és átok is. Jó, hogy csak egy dologra kell koncentrálni, az viszont nehézség, hogy a tálra, aminek a legnagyobb átmérője nem haladhatja meg a 90 cm-t, 14 adag ételt kell rázsúfolni. De azért (is) vannak kiváló formatervezőink, hogy ezt megoldják."
A téma tehát: bresse-i csirke és shellfish ("afféle gyűjtőnév a homár-jakabkagyló-vongole-kagyló-langusztínónak" – mondja Széll Tamás).
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram