Hirdetés
Hirdetés

Kávé, bor- és sörrajongók! Losonci Bálint, Tóth Sándor és a Hara'Punk várják a voksokat

SZERZŐ: DiningGuide
2018. január 22.
Jóféle italkészítők várják a szavazatokat!
Hirdetés

Korszakalkotók néven fut az a tehetséggondozó kezdeményezés, amelynek nyertesei 3-3 millió forintot nyerhetnek el, amelyet vállalkozásuk fejlesztésére fordíthatnak. A zenei és vizuális művészet kategórián túl Ízvilág néven is találunk három jelöltet, akikről mi is szívesen adunk hírt. Rossz helyre nem mehet a felajánlott összeg.
Ne érhessen az elfogultság vádja minket, ABC-sorrendben ajánljuk a fiúkat, akik a kézműves ital készítés három különböző területén alkotnak.

Simonfai Balázs és Csanád Márton, hivatalos nevükön a Hara'Punk nem harapnivalóban utaznak, hacsak nem a mindenféle über jelzővel illetett (prémium, újhullámos) söreik folyékony kenyér mivoltára nem asszociálunk. Tizenéves koruk óta barátok, majd együtt jártak bölcsészkarra, ami után mi is lehetne a logikus folytatás? Sört főznek, mégpedig nem középiskolás fokon. A Bart Dániel felfedezettjeinek is tekinthető srácok 2012-ben megnyerték az Év kedvenc söre díjat a FőzdeFeszten, és innentől már folyékony történelem. A srácok a Mad Scientist főzdéjében gyakorolják a söralkímia tudományát, és olyan szellemes elnevezésű főzetek jönnek ki a kezeik alól, mint például az I(zland)-(P)ortugália-(A)usztria vagy a Mi újság, Wagner úr?, amelyek biztosan még több érdeklődőhöz eljutnak, ha ők nyerik a versenyt.

Losonci Bálint munkásságának gyümölcse a jobb borszaküzletekben lelhető fel, őt magát pedig gyöngyöspatai dűlőin kell keresnünk. A mátrai borászok fiatal generációjának tagja, biogazdálkodást folytat. Egykor Szepsy István gyakorolt rá nagy hatást, ma pedig így hangzik a Losonci-féle borok ars poeticája: "Dűlőszelektált, alacsony terhelésű borainknál nem elsősorban az érzékszervileg megfogható élvezeti érték maximalizálása a célunk, hanem olyan bor készítése, ami lemásolhatatlan karakter, egy bizonyos földdarab folyékony kivonata." Ha ő nyeri el a legtöbb közönségszavazatot, elfeledett, régi szőlőfajták újrafelfedezésébe szeretne invesztálni.

Tóth Sándor is versenyben van, aki valóságos fogalom a hazai kávés körökben. Baristabajnok és egy olyan szakember, aki a napi munkán túl folyamatosan tesztel, kutat, és sokat tesz a hazai kávékultúra fejlesztéséért. Szekszárdi üzlete, a Kávé Háza emeletén oktatótermet is üzemeltet, és az 1927-től datálható Caffe Carraro prémium termékein kívül a saját mikropörkölőjében készült specialty kávéval (Lucky Cap) dolgozik. Ha Tóth Sándor lesz a befutó, tulajdonképpen ugyanarra a célra hasznosítani a nyeremény összegét, amit a hétköznapjain is művel. További tanulásra és kutatásra szánná kisebb részben, és oktatói (pontosabban "edzői") célra nagyobb részben, a Magyar Barista Válogatott felkészítésére hozna létre egy szervezetet.
Szavazni itt lehet, csin-csin!
Képek forrása.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram