Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Budapest 10 legjobb sörözője

Nem volt könnyű, de ez ugyebár minden toplistára érvényes. Vacilláltunk-vacilláltunk, végül íme a sorrendünk.

Budapest 10 legjobb sörözője

Budapest 10 legjobb sörözője fotó: Thinkstock


Henry Belga Söröző – I., Bem rakpart 12.
A Henry Belga Söröző állócsillag a fővárosi vendéglátás egén. Sörválasztékuk híven tükrözi a folyton megújuló, mégis igen karakteres és széles hazai belgasör-kínálatot. A söröző masszív követőtáborral rendelkezik, ami a sörön túl a finoman innovatív, megbízható ételkínálatnak és a régi, bevált stáb által biztosított emberközeli hangulatnak tulajdonítható.

PIVO - XIII., Hegedűs Gyula utca 22.
A 2010 őszén nyitott aprócska hely pillanatok alatt a cseh sörök hazai kedvelőinek törzshelye lett. A siker receptje az volt, hogy a kocsmáros nem szerződött le egyik nagy cseh sörgyárral sem, hanem fáradtságot nem kímélve maga keresi meg Csehországban azt a sört, amit árulni kíván, és közben ő az első magyar vendéglátó, aki bevezeti sörözőjében a „vendégcsap” rendszert, melyen akár hetente más és más kisszériás söröket tud csapolni. A pult mögött kedves és hozzáértő emberek állnak.

Caledonia - VI., Mozsár u. 9.
Valódi expat-kocsma, nemcsak a skótok, de más angolszászok is itt találnak menedéket a magyar sörínségben. Alapvetően a skót Belhaven főzde söreit árulja – vagy 9 félét, de csak egyet csapon. Régóta várjuk további csapolt skótok megjelenését. A hangulat a vendégkörnek megfelelő, sport-csatornák mennek nagy képernyőkön, széles whiskey-választék van, és skót ételek.

MOM Park Paulaner Sörház – XII., Alkotás u. 53.
Ha nem volna olyan szerencsétlen sorsú hely, jó eséllyel pályázna a lista első helyére is. Az itt felépített látványfőzde párját ritkítja Közép-Európában, még Bécsben sincs ilyen szép darab. Sajnos jelenleg díszletként funkcionál, mert a sorozatos átverések és bénázások miatti sok tulajdonosváltás nyomán már évek óta nem főznek itt sört. Persze az is lehet, hogy így jártunk jobban, mert így a Paulaner egyenesen Münchenből érkezik. A csapolt Salvator igazi különlegesség, ezen kívül Magyarországon csak egy helyen lehet kapni (a Király utcai Haxenben). Patinás, minőségi sörválaszték, klasszikus csarnokszerű bajor sörházhangulat, és ha nem is mindig kitűnő, de minőségi konyha jellemzi a sörözőt.

Ferdinand Monarchia Cseh Sörház – VI., Szív u. 30.
A tavaly év elején megnyitott cseh sörház célja, hogy egy kis Prágát varázsoljon a pesti éjszakába. Ennek megfelelően a Ferdinand cseh sörgyár söreit árulják, köztük az igen kellemes Sedm Kuli vörös sörrel, valamint cseh szakácsot tartanak, aki autentikus cseh kocsmai ételeket készít. A cseh hangulatot odáig fokozzák, hogy alkalmanként a vendégtérben színészek részleteket adnak elő a Svejkből.

Cheers Drinkbár – V., Veres Pálné u. 4-6.
A Fóti Osterbrau Sörfőzde apró kis galériás kocsmája a Ferenciek tere mögött. Itt csapoltak először Budapesten IPA-t, és ide kerülnek először a fóti sörmester újdonságai, pl. a csak aromakomlóval fűszerezett ’hopláger’. Állandó jelleggel kapható az Osterbrau mézes-gyömbéres-narancsos sör, amit egy narancskarikával szolgálnak fel.

Hrabal – VIII., Puskin u. 22.
Az idén megnyitott sörözőben a nymburki sörgyár söreivel köthetünk közelebbi ismeretséget. A sörgyár egyik színhelye volt Hrabal gyermekkorának és az író halála után a leghíresebb könyvének a Sörgyári capriccio-nak címével Postriziny (Rövidre vágva) néven forgalmazzák söreiket. A sörcsaládban megtalálható Francin, Pepin bácsi és egy váratlan fordulattal a szerző egy másik könyvcíme a Gyöngéd barbár is. Sajnos maga a sör nem tartozik Csehország legremekebb sörei közé, és a kocsma is kicsit szűkös, és eszköztelen.

Bohémia – VI., Liszt Ferenc tér 11.
A Liszt Ferenc tér egyetlen igazi sörözője, nemzetközi kinézet, kellemes atmoszféra, tűrhető csapolt választék, rendes belga üveges választék. Prágai Tavasz néven házi sörnek álcázott Sopronit mérnek. Jóféle sörkorcsolyáik vannak, és ambiciózus a konyha. A hely fő előnye mégis az, hogy a belvárosban bármikor ihatunk egy-egy üveges belgát.

Mosselen – XIII., Pannónia u. 14.
Népszerű, lokálpatrióta étterem, gyönyörű építészeti adottságokkal, klasszikus brasserie enteriőrrel. Az egyetlen fővárosi hely, ahol egyszer lehetett kapni 12-es Westvleterent, a világ állítólagos legjobb sörét. Többféle csapolt belga, még többféle üveges, nagy teljesítményű konyha, idegesítően jópofa étlap, nem mindig megbízható minőségű ételek, és a kiszolgálás színvonala is hullámzó.

Pointer Pub - II., Margit körút 56./IX., Ráday u. 1-3./IX., Tompa u. 11.
A Pointer’s Pub egy franchise, Budapesten már három is van belőle. Logikus a koncepció: a pult egyik végén Hunters’ Gold néven szuperolcsó (de iható) rákospalotai Mister sört árulnak, a másik végén pedig jóféle Bombardiert, ami a John Bull megszűnése óta az angol sörök egyetlen szomorú képviselője hazánkban.

Silenus – V., Szervita tér
A turisztikailag központi fekvésű helyszínen pár éve megnyílt Silenus egy szimpatikus koncepció alapján nyúlt erősen mellé. Százféle sört szeretnének tartani, de az étlapon összekeverik a cseh, szlovák, bajor eredetiket az itthon főzött licenceikkel, valamint feleslegesen sok vacak sört is tartanak, egyszóval nem értenek a sörhöz, így a valóban izgalmas sörválaszték már nem olyan széles. Persze még így is szélesebb, mint az átlag pesti, pl. csapon van a Courage Directors, és a belga választék itt is megbízható alternatívát kínál.



Címkék: sör
9 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
05/05 - 10:39:25

Polo!

http://szindbad.blog.hu/2011/05/04/polo_pub_1

hasznos (154) | haszontalan (178) | sértő
05/04 - 09:00:06

enta!

örülünk, hogy hasznos volt a gyűjtés.

szerk.

hasznos (199) | haszontalan (185) | sértő
7. etna
05/04 - 07:54:40

Akárhogy számolom, ez nem 10 hanem 11. Egyébként jó kis lista, kaptam pár jó tippet.

hasznos (234) | haszontalan (155) | sértő
6. Garu
03/22 - 11:02:41

Sziasztok!Kis kiegészítést szeretnék írni ehhez a cikkhez..A Mom Parkban lévő Paulaner sörházban árult söröket csapolva mi is áruljuk a Balatonon az üzletünkben.Nem csak a Haxen árulja.Szóval Magyarországon máshol is lehet Salvatort inni...

hasznos (279) | haszontalan (306) | sértő
03/12 - 15:23:59

Döbbenet! Pedig a Caledoniában elég nagy a forgalom. Én még soha nem kaptam ott romlott sört. Se a Pointersben. Guinness Surger-t soha sehol nem szabad inni. És az, hogy már egyáltalán nincsenek skót sörök? Ez még furább. Gyorsan változik a világ...
Hrabalban visszont már vannak sörkorcsolyák is.
Én ezekre a helyekre szoktam járni, plusz egy-két másikba. Pl. Tabán Teázó - ott Jarosovot csapolnak, ami jó!

hasznos (288) | haszontalan (202) | sértő
03/12 - 11:57:18

Silenusba rendszeresen jarok/jarunk.
A sor valasztek az utobbi idoben visszaesett. Legalabbis szoban eleg surun kapjuk a "sajnos az pont nincs" valaszt a felszolgalo szemelyzettol.

Itt jegyeznem meg, hogy a kiszolgalas ISZONYU LASSU! Tapasztalhato ez nem csak akkor, mikor tele van a hely, hanem akkor is, mikor eppen csak lezengenek bent a vendegek. Ezt minden alkalommal tapasztaltam. :(

hasznos (279) | haszontalan (207) | sértő
3. milla
03/12 - 02:11:48

Kedves Homárosz!
Voltam a Caledóniában, a Guinness nagyon és a skót sörök is romlottak voltak, A Pointer Pub Rádaí utcai üzemegységében minden sör romlott volt amikor arra jártam a Bombardier különösen kiábrándító volt a Guinness dobozból "lézerezett" vol. A MOMban sem ittam friss sört az utolsó 3 alkalommal.
A Pivot, a Ferdinandot, és a Hrabalt kipróbálom jól és aztán nyilatkozom.
Mindenesetre felmerült bennem a kérdés szoktál-e csapolt sört inni? Ha valahol innék csapolt sört, (1ébként nem nagyon) nem feltétlenül ezek a helyek lennének Pöstön, kivéve természetesen az általam ismeretlenek (Pivo, Ferdinand, Hrabal).
Te hova jársz, ha meg akarsz inni egy jó sört?

hasznos (258) | haszontalan (282) | sértő
03/11 - 16:07:49

tegnap voltunk a Caledoniában. Sajnos már nincsenek skót söreik.

hasznos (251) | haszontalan (271) | sértő
03/11 - 14:55:17

Silenust nyitása után nem sokkal kipróbáltam. A felszolgált csapolt Ottakringer kissé romlott volt. Azóta nem megyek oda...

hasznos (323) | haszontalan (265) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink