Hirdetés
Hirdetés

Sör, ami régi kenyérből készül

SZERZŐ: DiningGuide
2016. augusztus 15.
Mi a teendő a száraz, már ehetetlen kenyérrel? Lehet belőle sör is, nem kell kidobni. Legalábbis ez a Toast Ale filozófiája.
Hirdetés

A céget egy Tristram Stuart nevű aktivista alapította, aki híres arról, hogy minden erejével és ötletével a pazarlás ellen küzd. A Toast Ale partneri kapcsolatban áll számos helyi pékséggel és étteremmel, akiket összeköt a helyi sörfőzdékkel, így nem megy kárba a sok kidobásra szánt kenyér. Egyelőre a program, így az általa léterjött sör is csak az Egyesült Királyságban elérhető, de Stuart nagyon bízik az amerikai folytatásban.
A selejt-kenyér sörré alakításának ötlete egyébként az ókori Mezopotámiába nyúlik vissza, ahol a sört régi kenyérből készítették. Csak épp akkor és ott más volt a célja: így próbálták megőrizni az értékes kalóriákat. A modernkori gyártás során a maláta egy részét kidobásra szánt kenyérrel helyettesítik, palackonként kb. egy szelet kenyér kerül felhasználásra.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram