Hirdetés
Hirdetés

Sfogliatelle - Dolcissima receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. augusztus 7.
Davide Deligio szerintünk a legjobb hazai cukrászok közé tartozik, amerre megy, pincsi kutya módjára követjük, legyen szó akár az Ale Da Marióként indult, mára Da Marióra soványodott Vécsey utcai helytől a Jacques Liszt - Misi a pékig. Davide nemrég új bizniszbe kezdett Dolcissima néven, mi is beszámoltunk róla. Amiért újra előrángatjuk a cukrászdát: tegnap új sütiket pakoltak ki a pultba, azonnal el kellett, hogy kérjük a híres nápolyi, kagyló formára hajtogatott leveles tésztának, a Sfogliatelle-nak a receptjét. Nem könnyű elkészíteni, de persze nagyon megéri. 
Hirdetés

Hozzávalók:
Tészta

  • 1 kg liszt
  • 30 gr só
  • 20 gr cukor
  • 0,5 l víz
  • 20 gr borecet
  • zsír

Töltelék

  • 0,5 kg ricotta
  • 50 gr búzadara
  • 100 gr tej
  • 150 gr cukor
  • 30 gr kandírozott gyümölcs
  • csipet só
  • fél kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Tejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, dagasztjuk, és 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk kézzel, mint a rétestésztát. Szinte átlátszó kell, hogy legyen. Olvasztott zsíros ecsettel megkenjük. Alulról felfelé nagyon szorosan feltekerjük, hogy ne maradjon közte semmi levegő. A tésztarudat fél órát hűtőben pihentetjük, majd késsel 1 cm-es részekre vágjuk. Kézzel tölcsérformákat formázunk a tésztarészekből, és a tölcsér szájába kanállal betöltjük a ricotta tölteléket, majd elcsípjük a végeket, hogy ne folyjon ki a sütésnél. Így kagyló formájú lesz a sütemény. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha aranybarna.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram