Hirdetés
Hirdetés

Rizottó birsalmás sült zöldségekkel

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 26.
birsalma rizottó
Hirdetés

Alapanyagok a rizottóhoz:

  • 20 dkg carnaroli vagy arborio rizs
  • 6 dl zöldség vagy húsalaplé
  • 100 g puha vaj
  • fél deci fehérbor
  • 150 g reszelt parmezán
  • 1 kis fej hagyma

Az apróra vágott hagymát kevés vajon vagy olajon megdinsztelem, hozzáadom a rizst. Egy percig kevergetem, hogy felforrósodjon, majd hozzáadom a bort. Folyamatosan keverve, apránként adom hozzá az alaplevet, mindig csak annyit, amennyit könnyen magába szív. Amikor a rizs al dente, kis kockánként hozzáadom a vajat, végül a parmezánt.
Alapanyagok a sült zöldségekhez:

  • fél kiló színes répa (ha paszternák is kerül bele, még jobb)
  • 2 birsalma meghámozva, kicsumázva, feldarabolva
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring

A répákat meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát megpucolom. Egy sütőedénybe teszem az összes hozzávalót, alaposan sózom, összekeverem, pár evőkanál vizet öntök rá. Lefóliázva 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
A rizottóra halmozom és friss kecskesajtot morzsolok a tetejéra.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram