A 2015-ös Milánói Világkiállításról 118 ország több, mint 200 ezer receptjét gyűjtötték össze, ami bárki számára elérhető.

Az Expó fő témája: „Táplálni a Földet, energiát adni az Életnek” – „Feeding the Planet, Energy for Life”



A Világkiállítás fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés. Központi gondolata, hogy a Földön mindenki számára tegyük hozzáférhetővé az egészséges, biztonságos és megfelelő élelmiszereket, táplálékot. A szervezők ezen témán belül a tradíciót, a kreativitást és az innovációt helyezték középpontba.

A Milánói Világkiállítás az élelmezés komplex és univerzális témaköréhez környezeti, történeti, kulturális, antropológiai, orvosi, technológiai, tudományos és gazdasági szempontból közelít. Ez az átfogó szemlélet kiváló teret biztosít új kapcsolatok kialakítására, összefüggések feltárására, ami az Expó egyik fő céljának tekinthető.

Az alábbi linkeken a résztvevő országok és konyhák receptjei között böngészhet, magyarok közül lángos, gulyás, kenyér, sőt, még cs