Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Recept
Gyömbéres körtefagylalt
Ági főz receptje

Kitűnő fagylaltokat kínál pár napja 150 forint/gombócért a Centrál Kávéház. Az Ági főz blog írója, Kern Ági emlékezeteset alkotott a gyömbéres körtefagylalttal. Így kell elkészíteni.

Gyömbéres körtefagylalt

Gyömbéres körtefagylalt

Pár napja fagylaltot is kehet kapni a Centrál Kávéházban. A Korponai Péter cukrászséf kreálta klasszikusok (vanília, csokoládé, citrom és két szezonális gyümölcs: eper és bodza) mellett bloggerek (Bezselics Ildikó - Két Cica Konyhája: likőrös kávé, Wessely Márta - Mirelle konyhája: zöldborsos meggy, Füle Nikolett - Sajtkukac: áfonyás sajttorta) is megmutatják, hogy mit tudnak. Volt szerencsénk kóstolni az összeset, és bár nehezen tudunk választani a jobbnál jobb ízek között, de ha győztest kéne hirdetni, mi Kern Ági (Ági főz) erőteljes gyömbéres körtefagyijára szavaznánk. Ha elnyaltuk, érdemes rögtön egy savanykás citromot rendelni mellé, nagyszerűen kiegészítik egymást.

Hozzávalók (6 adaghoz):
  • 50 dkg keményebb körte
  • 1 lime
  • 1 evőkanál apróra vágott menta
  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 grammos gyömbérdarab
  • 0,5 dl gyógyfüves párlat
Elkészítés:

A vizet felforralom, a cukorral, meghámozott, durvára reszelt gyömbérrel sziruposra főzöm. 1 órán keresztül állni hagyom, majd leszűröm. A gyömbért kidobom. A szirupot felmelegítem és beleszórom a meghámozott, felkockázott körtét. Amikor a körte megpuhult, hagyom kihűlni. Belereszelem a lime héját, belefacsarom a levét, illetve a mentát és a gyógyfüves likőrt is hozzáadom. Végül az egészet finomra, krémesre turmixolom.

A Két Cica Konyha blog gazdája gyömbéres sörfagyit is készített, ami végül nem került be a szortimentbe, de attól még jó és a receptje is megvan nekünk.

A keveréket a fagyasztóba tettem és óránként megkevertem, amíg kellemesen krémes állagú jeges finomság nem lett belőle.

A szerző további receptjeit blogján, az agifoz.blogspot.com oldalon lehet olvasni.


Kulcsszavak: Centrál Kávéház, fagyi, Ági főz
« Vissza a Recept rovatba

Várvizi Péter (Larus) receptje

Várvizi Péter nagyon kitett magáért az Év Étterme Gálán. Több mint 25-féle fogással készült, köztük az alábbival, mely az egyik kedvencünk volt. »

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba, ami egy tipikus felvidéki étel. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ádám Csaba (Olimpia) receptje

Az Olimpiához és Ádám Csabához híven a vadas kap némi ázsiai felhangot: citrusokkal játszik, az ánizsos jellegű shisolevéllel válaszol a szószban megjelenő tárkonyra, köretként pedig bao gombócot kapott a marhalábszár. Friss, üde vadasrecept harsogó zöldségízzel, meyer citrommal és kapribogyóval. »

Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Olimpia vadasa

Olimpia vadasa

Ádám Csaba (Olimpia) receptje

Az Olimpiához és Ádám Csabához híven a vadas kap némi ázsiai felhangot: citrusokkal játszik, az ánizsos jellegű shisolevéllel válaszol a szószban megjelenő tárkonyra, köretként pedig bao gombócot kapott a marhalábszár. Friss, üde vadasrecept harsogó zöldségízzel, meyer citrommal és kapribogyóval. »

Borkonyha vadasa

Borkonyha vadasa

Koos Attila (Borkonyha) receptje

Koos próbált minden alapanyagot felhasználni és a tányérra helyezni, ami a vadasra jellemző, de természetesen egy kicsit másképp, mint a „hagyományos” tálalásnál. A tarját konfitálta, a szarvasgerincet illetve nyúlgerincet szuvidolta. »

Pesti István

Pesti István

Michelin-csillagos Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink