Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Recept
Gyömbéres körtefagylalt
Ági főz receptje

Kitűnő fagylaltokat kínál pár napja 150 forint/gombócért a Centrál Kávéház. Az Ági főz blog írója, Kern Ági emlékezeteset alkotott a gyömbéres körtefagylalttal. Így kell elkészíteni.

Gyömbéres körtefagylalt

Gyömbéres körtefagylalt

Pár napja fagylaltot is kehet kapni a Centrál Kávéházban. A Korponai Péter cukrászséf kreálta klasszikusok (vanília, csokoládé, citrom és két szezonális gyümölcs: eper és bodza) mellett bloggerek (Bezselics Ildikó - Két Cica Konyhája: likőrös kávé, Wessely Márta - Mirelle konyhája: zöldborsos meggy, Füle Nikolett - Sajtkukac: áfonyás sajttorta) is megmutatják, hogy mit tudnak. Volt szerencsénk kóstolni az összeset, és bár nehezen tudunk választani a jobbnál jobb ízek között, de ha győztest kéne hirdetni, mi Kern Ági (Ági főz) erőteljes gyömbéres körtefagyijára szavaznánk. Ha elnyaltuk, érdemes rögtön egy savanykás citromot rendelni mellé, nagyszerűen kiegészítik egymást.

Hozzávalók (6 adaghoz):
  • 50 dkg keményebb körte
  • 1 lime
  • 1 evőkanál apróra vágott menta
  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 grammos gyömbérdarab
  • 0,5 dl gyógyfüves párlat
Elkészítés:

A vizet felforralom, a cukorral, meghámozott, durvára reszelt gyömbérrel sziruposra főzöm. 1 órán keresztül állni hagyom, majd leszűröm. A gyömbért kidobom. A szirupot felmelegítem és beleszórom a meghámozott, felkockázott körtét. Amikor a körte megpuhult, hagyom kihűlni. Belereszelem a lime héját, belefacsarom a levét, illetve a mentát és a gyógyfüves likőrt is hozzáadom. Végül az egészet finomra, krémesre turmixolom.

A Két Cica Konyha blog gazdája gyömbéres sörfagyit is készített, ami végül nem került be a szortimentbe, de attól még jó és a receptje is megvan nekünk.

A keveréket a fagyasztóba tettem és óránként megkevertem, amíg kellemesen krémes állagú jeges finomság nem lett belőle.

A szerző további receptjeit blogján, az agifoz.blogspot.com oldalon lehet olvasni.


Kulcsszavak: Centrál Kávéház, fagyi, Ági főz
« Vissza a Recept rovatba

Danó Zoltán receptje a Bock Bisztróból. »

Orosz Gábor receptje a Kioskból

A KIOSK bárányburgere volt a Sziget VIP éttermének slágere idén. Lássuk a receptjét! »

Danó Zoltán receptje a pesti Bock Bisztróból

A pesti Bock Bisztróban mindig történik valami kis csavar az amúgy már jól ismert fogásokba, Danó Zoltán séfnek köszönhetően. Legyen szó főételről, vagy desszertről, sós vagy édes fogásról. Ilyen ez a kapros-túrós lepény is, amiről bár mindenkinek van emlékképe gyerekkoráról, de ez valahogy mégis egészen más, egészen egyedi. »

Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A Street Food Show-n is lehet kóstolni

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink