Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Cukrászt keres a Kárpátia

Cukrászt keres a Kárpátia

Többéves referenciával, igazolt gyakorlattal cukrászt keresünk. Teljes munkaidőbe, délutáni és hétvégi munkavégzéssel is. »

Wang Mandarinja

Wang Mandarinja

Wang új helyet nyitott Mandarin néven. A bisztró a Pilvax közben talált otthonra. »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

L’Alexandrin: pasztel és terroir

L’Alexandrin: pasztel és terroir

A L'Alexandrin a lyoni hagyományok lágy, de tisztelettudó, mégis rafinált megújítójaként pozicionálja magát. »

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Az étterem alóságos intézménye a városnak, a lyoni gasztronómiának. »

Mére Brazier: az anyák főztje

Mére Brazier: az anyák főztje

A legkiérleltebb formában képviselik a lyoni lényeget, az egyszerű és tökéletesen kiegyensúlyozott ízű ételeket. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Recept
Gyömbéres körtefagylalt
Ági főz receptje

Kitűnő fagylaltokat kínál pár napja 150 forint/gombócért a Centrál Kávéház. Az Ági főz blog írója, Kern Ági emlékezeteset alkotott a gyömbéres körtefagylalttal. Így kell elkészíteni.

Gyömbéres körtefagylalt

Gyömbéres körtefagylalt

Pár napja fagylaltot is kehet kapni a Centrál Kávéházban. A Korponai Péter cukrászséf kreálta klasszikusok (vanília, csokoládé, citrom és két szezonális gyümölcs: eper és bodza) mellett bloggerek (Bezselics Ildikó - Két Cica Konyhája: likőrös kávé, Wessely Márta - Mirelle konyhája: zöldborsos meggy, Füle Nikolett - Sajtkukac: áfonyás sajttorta) is megmutatják, hogy mit tudnak. Volt szerencsénk kóstolni az összeset, és bár nehezen tudunk választani a jobbnál jobb ízek között, de ha győztest kéne hirdetni, mi Kern Ági (Ági főz) erőteljes gyömbéres körtefagyijára szavaznánk. Ha elnyaltuk, érdemes rögtön egy savanykás citromot rendelni mellé, nagyszerűen kiegészítik egymást.

Hozzávalók (6 adaghoz):
  • 50 dkg keményebb körte
  • 1 lime
  • 1 evőkanál apróra vágott menta
  • 2 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 grammos gyömbérdarab
  • 0,5 dl gyógyfüves párlat
Elkészítés:

A vizet felforralom, a cukorral, meghámozott, durvára reszelt gyömbérrel sziruposra főzöm. 1 órán keresztül állni hagyom, majd leszűröm. A gyömbért kidobom. A szirupot felmelegítem és beleszórom a meghámozott, felkockázott körtét. Amikor a körte megpuhult, hagyom kihűlni. Belereszelem a lime héját, belefacsarom a levét, illetve a mentát és a gyógyfüves likőrt is hozzáadom. Végül az egészet finomra, krémesre turmixolom.

A Két Cica Konyha blog gazdája gyömbéres sörfagyit is készített, ami végül nem került be a szortimentbe, de attól még jó és a receptje is megvan nekünk.

A keveréket a fagyasztóba tettem és óránként megkevertem, amíg kellemesen krémes állagú jeges finomság nem lett belőle.

A szerző további receptjeit blogján, az agifoz.blogspot.com oldalon lehet olvasni.


Kulcsszavak: Centrál Kávéház, fagyi, Ági főz
« Vissza a Recept rovatba

Rosenstein étterem készítette

A Rosensteinben annyit változtattak az eredeti recepten, hogy ebbe töltelékként az általuk főzött szilvalekvár kerül, és ettől még finomabbá válik. »

karamellizált hagymás sókéregben sült zellerpürével, füstölt fokhagymás vajmártással – Mandula Sarok készítette

Jó ízlés, kifinomultság, szellemes párosítások, szakácsokat megszégyenítő technikai tudás - ritkán dicsérünk ennyire, de Mandula Saroktól mindig elalélunk. »

Kanpai Izakaya étterem készítette

Ha Japán és gasztronómia, akkor sokaknak csak a sushi jut az eszébe, pedig azt nem csak itthon nem engedheti meg magának mindenki, de a szigetországban is csak kevesek kiváltsága. Nem így az okonomiyaki vagyis a japán pizza. A Kanpai Izakaya séfje így készíti. »

Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

Ted Aprajev lyoni kalandjai közül természetesen a piac sem maradhatott ki. A szerző saját bevallása szerint jószerivel minden lyoni „disznóságot” felfalt, a tenger nemes gyümölcseitől sem tartóztatva magát, így aznap este már igen elnehezülve érkezett a Leon de Lyon étterembe. »

Quenelles

Quenelles

Ezúttal Paul Bocuse receptje szerint: borjúból

Az emblematikus lyoni ételek szinte egyetlen halalapú képviselője a csukagaluska, vagyis a quenelles de brochet. »

Sashal sáfránnyal

Sashal sáfránnyal

Szemérmes lyoni halassal bontottunk

A croix rousse-i halasnál végigkövettük a sashal tisztítását és előkészítését, majd főztünk. »

Mangalica kocsonya

Mangalica kocsonya

Bocuse D’Or-inspiráció és főhajtás a 2013-as döntő tízedik helyezettje, Széll Tamás előtt. »

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

"Az adrenalin szint felfog menni, az biztos, de ez engem csak pozitívan befolyásol." »

A németországi hétköznapok

A németországi hétköznapok

"Sokan teljesen őrültnek gondoltak, hogy azt az egészet, amit itthon eddig sikerült felépíteni, hirtelen felrúgom." »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink