Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Recept
Harcsapaprikás leveles-kapros fánktésztában túrós mártogatóval
Dizájnmenza receptje

A jó idő beálltával újra divatba jönnek az utcán kézből ehető finomságok…gyros, pizza, lángos és társaik. Ezt a receptet úgy állítottam össze, hogy a klasszikus „harcsapaprikás kapros túróscsuszával” minden alapanyaga benne legyen, amit szeretünk, de mégse kelljen hozzá kés-villa.

Harcsapaprikás leveles-kapros fánktésztában túrós mártogatóval

Harcsapaprikás leveles-kapros fánktésztában túrós mártogatóval fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

Harcsapaprikáshoz:

  • 1-3 evőkanál olaj (attól függ mennyiire zsíros a szalonna)
  • 5 dkg szalonna
  • 1 közepes hagyma
  • 70 dkg harcsafilé
  • Só, bors
  • 1 nagy paprika
  • 4 teáskanál őrölt piros paprika
  • 1 nagy paradicsom (csak jó minőségűt érdemes, ha nincs akkor inkább a hámozott paradicsom konzervből)
  • ½ dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál tejföl
Leveles fánk tésztához:
  • 50 dkg rétesliszt + egy kevés a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1+1 kávéskanál ecet
  • 5+5 dkg szobahőmérsékletű mangalicazsír
  • Kb. 2,5 dl víz (amennyit felvesz)
  • Kapor
  • Kenéshez: tojás
Túrós mártogatóhoz:
  • Tejföl
  • Túró
Elkészítés:

A harcsapaprikáshoz a szalonnát pörcösre pirítjuk az olajon, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk a kockákra vágott sózott, borsozott harcsát is. Ha ez kész, hozzáadjuk a kis csíkokra vágott paprikát, hogy ez is megpiruljon egy picit, majd a pirospaprikát, végül az apróra vágott héj nélküli paradicsomot. Lepirítjuk, majd felöntjük a borral, és puhára főzzük benne a halat. (Most nem baj, ha szétesik a hal, mert tölteléknek éppen ideális lesz, és úgysem fogjuk sűríteni.) Végül hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

A kapor kivételével rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból (csak az 1 kávéskanál ecetet és csak az 5 dkg zsírt használjuk hozzá). Nálam a kenyérgép dolgozott. Az apróra vágott kaprot csak a végén gyúrjuk bele kézzel, hogy ne legyen az egész tészta zöld, de persze ez is lehet egy jó opció. A tésztát 8 gombócra osztjuk és nedves konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig.

Ízlés szerinti túrót összekeverünk tejföllel. Egy kis reszelt fokhagymát is lehet hozzá rakni, de nekem nem hiányzott belőle. Sózzuk.

Mindegyik tésztagombócot lisztezett felületen olyan vékony téglalappá nyújtjuk amennyire csak lehet, és az egyik rövid végére rátesszük a haltölteléket, a széleit vékonyan megkenjük tojással, hogy sütés közben ne nyíljon szét, és az így üresen maradt helyet megkenjük a maradék ecettel elkevert zsírral, majd a zsírra szórjuk a félretett szalonnapörcöt. A hét hosszú oldalát behajtjuk egy picit, hogy a töltelék ne jöjjön ki, és az egészet feltekerjük a tölteléktől kezdve. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. A mártogatóval kínáljuk

Bármilyen savanyúság nagyon finom hozzá.

A szerző további receptjeit blogján, a dizajnmenza.blogspot.com oldalon lehet olvasni.


Kulcsszavak: street food, Dizájnmenza
« Vissza a Recept rovatba

Litauszki Zsolt egyik legsikeresebb receptje az ÉS Bisztróból. »

A Kővirág étterem egyik állandó közönségkedvence, a dödölle, amely ezúttal tavaszi, zöldfűszeres verzióban mutatkozik be. Gyors, olcsó, egészséges és ráadásul pár szem krumpli,egy kevés liszt mindig mindenhol van... »

Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink