Hirdetés
Hirdetés

Pisztráng terrine – Mandula Sarok receptje

SZERZŐ: Mandula Sarok
2015. január 14.
Jó ízlés, kifinomultság, szellemes párosítások, szakácsokat megszégyenítő technikai tudás - ritkán dicsérünk ennyire, de Mandula Saroktól mindig elalélunk.
Hirdetés

Jó ízlés, kifinomultság, szellemes párosítások, szakácsokat megszégyenítő technikai tudás - ritkán dicsérünk ennyire, de Mandula Saroktól mindig elalélunk.

fotó: a szerző felvétele

fotó: a szerző felvétele


Hozzávalók:
a pisztráng terrinhez:
  • 150 g pisztrángfilé
  • 160 ml tejszín
  • 50 ml hal alaplé
  • 2 tojásfehérje
  • ánizsmag
  • bors

A filék bőrét eltávolítjuk, majd tálalás előtt olajozott fémkarikára tekerjük és bő forró olajban ropogósra sütjük. A pisztrángterrine-hez a hozzávalókat pürésítjük, sóval, borssal, őrölt ánizsmaggal ízesítjük és olajozott fóliába tekerjük, majd 140°C-on az adagok méretétől függően 20-35 vízfürdőben gőzöljük.
a sókéregben sült zellerpüréhez:

  • 2 kisebb zellergumó
  • 3 tojásfehérje
  • 500 g durvaszemű só
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 40-50 ml tejszín
  • szerecsendió
  • bors

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásfehérjéket keverjük össze a sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsin borítsuk be vele a zellergumókat és süssük 40-45 percig. Közben a hagymát kockára vágjuk és alacsony hőfokon vajban aranybarnára pirítjuk. A megsült zellert meghámozzuk és mixerben vajjal, tejszínnel pürésítjük, sóval és borssal, valamint kevés szerecsendióval ízesítjük.
a füstölt fokhagymás vajmártáshoz:

Hirdetés
  • 1 salotta
  • 10 g vaj
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 250 ml hal alaplé
  • 150 g hideg vaj
  • 1 nagy gerezd füstölt fokhagyma
  • bors

A mártáshoz vágjuk apróra a salottát, adjuk az olvasztott vajhoz a borral és a hal alaplével együtt. Hagyjuk elfőni körülbelül a negyedére, adjuk hozzá az apróra vágott füstölt fokhagymát és vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni 15 percig. Szűrjük le, ha szükséges melegítsük újra és keverjük bele egy mixerrel a hideg vajat. Ízesítsük sóval, borssal.
A kész ételt zellerchipsszel, sült hagymakarikával és fekete sóval tálaljuk.
Mandula Sarok receptjei között itt lehet böngészgetni.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram