Az Arany Kaviár nem az az étterem, ahová csak úgy elugrik az ember. A falak is egyfajta eleganciát árasztanak, no és persze a legjobb, ha ide nem egy autó sofőrjeként érkezik az ember. Az új, hétvégi ebédeket is pezsgő kíséri végig, ezen alkalmak különlegessége pedig az a hangzatos elgondolás lesz, miszerint a vendégek asztalára folyamatos egymásutánban kerülnek majd fel a hideg és meleg előételek,
igazi terülj, terülj, asztalkám élményt varázsolva,
ami valljuk be, egyikünknek sincs ellenére egy szombati vagy vasárnapi napon. (Az előételek orosz neve egyébként a zakuszki.)
Lépjünk be egy kicsit az Arany Kaviár (íz)világába: az előételek között bizton számíthatunk füstölt tokhalra, gravlax lazacra, heringsaláta vagy éppen rebarbarával kínált kacsamájra, a céklasalátát pedig szinte el is várjuk. A pelmenyiben ebben a szezonban vaddisznóba haraphatunk, és ízletes gombákkal is szolgál a szezon. Háromféle főétel közül választhatunk: az Arany Kaviár klasszikus kijevi csirkemelle örök tétel lesz az étlapon, most ezt szürkedurbincs póréhagymával és spárgával, valamint kacsamell fehérrépával és kucsmagombával egészíti ki. A két desszert opció stílusosan: szirnyiki eperrel és kaporfagylalttal, valamint oroszkrém torta. De ez tényleg csak ízelítő, mert néhány hetente változik a menü.
Azon senkinek sem kell aggódnia, hogy ha nincs több szabad órája, nem érdemes itt ebédelnie, mert a vendég által kívánt ütemben tud lezajlani a falatozás. És fordítva is igaz: ha a vendégek éppen egy kétórás, laza, lassan eszegetős ebédre vágynak, arra is ideális az étterem új, "kóstolgatós ebédje".
Az ebédet Törley Chardonnay Brut pezsgő kíséri; további praktikus információ, hogy a menü ára tartalmazza a vizet és a kávét, a 12% szervizdíjat viszont nem. Az ebédmenü ára: 13.900 forint per fő, és legalább két személynek kell érkeznie, hogy indulhasson a terülj, terülj asztalkám.