Hirdetés
Hirdetés

Pesti konyha aktualizálva, megnyitott a Pesti Vigadó Étterem

SZERZŐ: DiningGuide
2016. április 28.
Április utolsó napjaiban a nagyközönség számára is megnyitott a Pesti Vigadó Étterem, amely - mint az a névválasztásból is kiderül - a magyar főváros gazdag gasztrohagyományait eleveníti fel a hagyomány és evolúció jegyében.
Hirdetés

Vörös Attila és Magos Zoltán séfek célja, hogy olyan szellemiség jegyében vezessék a konyhát, amely mélyen gyökerezik a főváros, sok-sok hatást integráló, és ezáltal önálló, sajátos arculatot kialakító gasztotörténelmi múltjában és nyilván ezt aktualizálja napjaink igényei szerint. „Ennek érdekében próbáljuk a zöldségek arányát növelni a megszokott hozzávalók megtartásával, és igyekszünk az alapanyagokat egyedi igényeiknek megfelelően, minél kíméletesebben feldolgozni” – mondta Magos Zoltán séf.
A „pesti konyha” iránt érdeklődők többek között olyan fogásokat kóstolhatnak, mint a palóc leves, a gulyásleves, a csirkepaprikás, mellé tálalt dupla tojásos nokedlivel, a vörösborban párolt ökörpofa vagy a mézes puszedli morzsával megszórt túrógombóc.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram