Hirdetés
Hirdetés

Nyúlcomb körtével és túróval

SZERZŐ: DiningGuide
2011. szeptember 5.
A szeptemberi fordulóban a Kistücsök is nevez.
Hirdetés

A szeptemberi fordulóban a Kistücsök is nevez.
Hozzávalók (1 főre):

  • 0.16 kg nyúlcomb
  • 0.01 kg só
  • 0.07 kg túró
  • 0.01 kg búzadara
  • 1 db tojás
  • 0.5 db körte
  • 0.3 db lime
  • 0.01 l must
  • 0.3 cs zsálya
  • 0.01 kg méz
  • 0.005kg vaj
  • 0.01 kg liszt
  • 0.01 kg zsemlemorzsa
  • 0.1 l olívaolaj

Elkészítés:
A nyúlcombokat megtisztítjuk, az alsó részét csontosan, a felső részét filézve 6%-os sóoldatba rakjuk 30 percre, majd alaposan leöblítjük.
A felső combokat műanyag fólia segítségével hengerekre formázzuk. A comb mindkét részét 55%-on vákuumozzuk. 65 Celsius fokos ronnerben 45 percig sousvide –oljuk.
A körtéket cikkekre vágjuk és eltávolítjuk a magházát. Mézet hevítünk, felöntjük musttal és vízzel. Sózzuk, teszünk bele lime levet, zsálya levelet és Noilly Prat –ot. Ebbe helyezzük a körte cikkeket, felforraljuk, majd a páccal együtt hűtjük ki.
Túróból masszát készítünk, búzadara, tojás és só hozzáadásával. Fóliába csavarva hengereket formázunk és 100 Celsius fokon 15 percig gőzöljük. Daraboljuk, majd durvára aprított pirított, sózott dióba forgatjuk.
Tálaláskor a nyúl csontos részét bepanírozzuk és frittírozzuk, a filézett részét pedig serpenyőben körbe sütjük. A körtéket grillezzük és a pác levéből vajjal mártást készítünk. A tányérra helyezzük a nyúl combokat, a túró rudakat és a grillezett körtéket. A körtéket bevonjuk a mártásával, a grillezett nyúlhús mellé pedig jus –t adunk. Zsálya levéllel díszítjük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram