Utolsó fordulójához érkezett a Tetrabbittal közös nyulas versenyünk. A decemberi, különleges ünnepi fogások témakörhöz Melichár Zsolt, az Alabárdos séfje nyújt inspirációt.
Nyúlcomb
Hozzávalók:
- 2 db nyúlcomb kicsontozva
- 2 szál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sonkahagyma
- kacsazsír
- só, frissen tört zöldbors
Elkészítés:
A combfiléket enyhén sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi kacsazsírral, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a hagymákat, kakukkfüvet és lefedve, sütőben készre sütjük. 120˚C, kb. 40 perc.
Nyúl „kolbász”
Hozzávalók:
- 1 db nyúllapocka kicsontozva
- 2 db nyúldagadó
- 50 g füstölt szalonna
- só, cayenne bors
- római kömény
- szőlőmagolaj a sütéshez
- réteslap
Elkészítés:
A lapockát és a dagadót ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt. Fűszerezzük, réteslapba tekerjük és bő, forró olajban megsütjük.
Rillette
Hozzávalók:
- 1 db nyúlcomb
- 1 db nyúllapocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mustár
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- só, bors
- kacsazsír
- liszt, tojás, kenyérmorzsa a panírozáshoz
- szőlőmagolaj a sütéshez
Elkészítés:
A lapockát és a combot fűszerezzük, kacsazsírban puhára konfitáljuk, kihűtjük. A húst lefejtjük a csontról, késsel összelapítjuk. Bekeverjük a mustárral, fokhagymával, petrezselyemmel. Ha száraz lenne, adunk hozzá dermedt kacsazsírt. Faforgácson enyhén megfüstöljük, golyókat formázunk belőle és a szokott módon bepanírozzuk. Olajban kisütjük. Karfiolpürével, karamellizált gyöngyhagymával, kelbimbósalátával, fehér szarvasgombával tálaljuk.