Hirdetés
Hirdetés

Nocsak: egy „Ételek” nevű ausztrál pop-up étteremre bukkantunk

2018. július 3.
Felkaptuk a fejünket, amikor egy ausztrál gourmet weboldalon megpillantottuk egy sydney-i pop-up étterem nevét, ami így hangzik: Ételek. Kiderült, hogy a projekt mögött egy magyar zsidó felmenőkkel rendelkező ausztrál séf, Adam Wolfers áll.
Hirdetés

Magyar étteremnév ide vagy oda, a legfrissebb étlapot végigböngészve nem kimondottan magyaros ízekkel találkozunk. Wolfers ugyanis inkább kelet felől közelít európai kulináris gyökereihez, pontosabban a Közel-Kelet felől.

@eteleksydney Instagram


Az eredmény így egy olyan étlap lett, ahol remekül megfér egymás mellett a lángos, a káposzta, a tejföl, a tengeri sünös nokedli, a dukkah nevű egyiptomi fűszerkeverék, valamint a jemeni laposkenyér.

Lángos @eteleksydney Instagram


Emellett olyan őshonos ausztrál alapanyagok is szerepet kaptak, mint például az akácfamagból készült liszt, amiből palacsintát sütnek, valamint a közeli tengerek gyümölcsei, többek között tengeri sün és jakabkagyló helyt kap Wolfers étlapján.

Rántott paszternák @eteleksydney Instagram


A kezdeményezés korábban már felbukkant Sydney-ben, tavaly pedig Melbourne-t, és a fővárost, Canberrát is megjárta. Wolfers és társa, a borokért és koktélokért felelős Marc Dempsey egyelőre nem gondolkodnak állandó étteremben. A most júliusban startoló és október közepéig tartó pop-up lesz az eddigi leghosszabb közös projektjük. A fogások cserélődni fognak, így a korábbi közönségkedvenceknek, mint például a velős csontnak, a gefilte fish-nek, vagyis a tradicionális zsidó töltött halnak, valamint a mákos kalácsnak is jut majd hely a repertoárban.

Balra az italfelelős, Marc Dempsey, jobbra Adam Wolfers @a.wolfers Instagram


Az Ételek pop-up étterem weboldala.
Forrásaink voltak.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram