A hamarosan nyitó I 55 két séfje frissen tért haza Amerikából, ahová azért utaztak, hogy a legrégebbi deep dish pizza étteremben, a Pizza UNO-ban kitanulják az eredeti készítési módot, és persze a legendás, Chicagótól New Orleansig vezető I 55-ös úton végigautózva deep dish pizzákat kóstoljanak. Ez egy életérzés lehetett, nem vitás.
A Chicago stílusú pizza, másik nevén Deep Dish egy piteformába álmodott pizza,
amelyben (és nem amelyen!) egészen eszelősen nyúlik a sajt,
puha és szaftos minden falatja. Naná, hogy amerikai olasz bevándorlók gyermeke ez a pizzafajta, és bár több benne az anyag, mint a leheletvékony itáliai pizzákban, a magasított szélük azért csalóka. A tésztát, ahogyan arra a neve is utal, acél serpenyőben simítják el, és a magasra húzott szél nem azt jelenti, hogy ilyen vastag lenne az egész tészta – mint ahogyan az első pillantásra tűnhet. A pizzatészta mint egy "tál" fogja közre a belekerülő feltéteket (bár a feltét szó esetünkben nem a legpontosabb).
A tésztára kerül nem kevés mozzarella, erre jön a paradicsomos "alap" a kötelező fűszerekkel, és általában egy jobbféle olasz felvágott sem marad ki a buliból. Az eredmény egy szuperszaftos fordított pizza, amelynek komoly rajongótábora van világszerte.
A kalóriákat nem számlálgatóknak már készülődik az új hely. Az I 55 egy régi ír pub helyén nyílik a Belvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca sarkán. Az éttermet az elkötelezett nápolyi pizza-fanok csak titokban látogassák! Amerikai módra BBQ-val és hamburgerekkel is találkozhatunk az étlapon. A nyitást május közepére tervezik.
Az I 55 American Bar & Restaurant Facebook-oldala.