Hirdetés
Hirdetés

Nem szotyival várnak Szocsiban: Itt a 2. IKRA Fesztivál

SZERZŐ: DiningGuide
2018. január 31.
Ma startolt el – immáron második alkalommal – Oroszország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, az IKRA. Az orosz konyha hagyományait és a globális étkezési kultúra fejleményeit boncolgató gasztronómiai ünnepség összehozza a nemzetközi és a helyi gasztro szcéna nagyjait.
Hirdetés

A séfek többek közt exkluzív vacsorák, mesterkurzusok és előadások keretein belül osztják meg majd tudásukat. A teljesség igénye nélküli következzen egy felsorolás a résztvevőkről: tiszteletét teszi Alex Atala, Albert Adria, Virgilio Martinez, Gaggan Anand és Vlagyimir Muhin is, aki egyben a fesztivál nagykövete is.


A síparadicsom új babérra hajt gasztronómiai törekvéseivel, egyúttal üdvözlendő, hogy Oroszország is „követeli” helyét a gasztronómia történelemkönyvében. A programpaletta igen színes: négy- és hatkezes vacsorákon lehet részt venni. Virgilio Martinez, a limai Central executive chefje és Vlagyimir Muhin, a White Rabbit főszakácsa fúziós perui és orosz ételekkel készül, de az orosz tehetség a brazilok fenegyerekével, Alex Atalával is tart közös vacsorát majd.
Az előadásokra is szívesen beülnénk: szó lesz az orosz konyha evolúciójáról, a berlini étteremnyitás kulisszatitkairól orosz szemmel, a perui konyha gyökeiről, a tartósításról, illetve arról is, hogy a világ 50 legjobb étterme milyen hatással van a világ gasztronómiai képére. Összesen 30 előadás és műhelybeszélgetés lesz.
További infók és képek innen.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram