Hirdetés
Hirdetés

Molnár Gábor bejutott a Bocuse döntőjébe

SZERZŐ: DiningGuide
2014. május 9.
Budapest rendezheti 2016-ban a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai fordulóját. Ezt csütörtökön, Stockholmban az idei európai versenyen jelentették be.
Hirdetés

Budapest rendezheti 2016-ban a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai fordulóját. Ezt csütörtökön, Stockholmban az idei európai versenyen jelentették be.

Molnár Gábor | Fotók: facebook.com/BocusedorOfficial, Photos Le Fotographe

Molnár Gábor | Fotók: facebook.com/BocusedorOfficial, Photos Le Fotographe


Az idei európai fordulón Magyarországot Molnár Gábor és csapata képviselte, akik a 9. helyet elérve bejutottak a nemzetközi döntőbe, amelyet 2015. januárjában, Lyonban rendeznek meg. A kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye több mint 20 évvel ezelőtt indult, és azóta kétévente kontinentális, majd minden második évben világszinten rendezik meg. Az európai forduló rendezési jogának elnyerése hatalmas jelentőségű és komoly marketingértéket jelent Magyarországnak, segíti a gasztronómia területén is egyre fontosabbá váló minőség elterjedését, a szakma elismerését.
A magyar csapat halétele

A magyar csapat halétele


[tw-divider][/tw-divider]
  • A Stockholmban megrendezett Bocuse d’Or Europe résztvevői:
    Egyesült Királyság
    Ausztria
    Belgium
    Bulgária
    Dánia
    Észtország
    Finnország
    Franciaország
    Németország
    Magyarország
    Izland
    Olaszország
    Luxemburg
    Hollandia
    Norvégia
    Oroszország
    Spanyolország
    Svédország
    Svájc
    Törökország

A dobogósok:
1. Svédország
2. Dánia
3. Norvégia
Különdíjak
Legjobb commis: Oroszország
Legjobb haltányér: Franciaország
Legjobb hústányér: Finnország
[tw-divider][/tw-divider]
Az idei európai megmérettetés a svéd fővárosban népes közönség előtt zajlott, a versenyzőknek meghatározott idő alatt egy hal- és egy húsételt kellett a zsűri elé tálalnia. Kötelező alapanyagok: fekete tőkehal Belon-osztrigával és fekete kagylóval, és svéd malac combja, választható kiegészítővel.

A magyar csapat húsétele

A magyar csapat húsétele


A Magyar csapat tagjai: Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) szakács, Pohner Ádám (LaciKonyha) segítő, Várvizi Péter coach (Larus étterem). A zsűriben Hamvas Zoltán (Onyx étterem), a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke képviselte az országot.
A korábbi Bocuse d'Or nemzetközi versenyen Széll Tamás és csapata képviselte Magyarországot, akik az európai fordulón a 9., a világversenyen pedig a 10. helyet szerezték meg.
(mti, diningguide)
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram