Hirdetés
Hirdetés

Mindeközben Svájcban: bogárburger lisztkukacból vacsorára?

SZERZŐ: diningguide
2018. március 30.
Azt gondolta, hogy a bogárevés valamiféle elrugaszkodott utópia, aminek a törzsi társadalmakban élőkön kívül csak a René Redzepiéhez és Alex Ataláéhoz hasonló, experimentális konyhákban van csak létjogosultsága? Hát, nem.
Hirdetés

Svájcban fotóztuk egy teljesen átlagos szupermarketben. Ha önmagában a bogár mint húsféle nem volna elég vonzó, a képen bizony lisztkukacból készült húsgolyókat és hamburgerpogácsát láthatunk. Meg kell viszont hagyni, hogy az ízléses csomagolásban árult golyók és burgerbevalók egy cseppet sem néznek ki rosszabbul, mint bármilyen más húsból készült betét, vagy akár az olyan vegán megoldások, mint babból, kölesből, szejtánból vagy gabonaféléből megalkotott hamburgerpogácsák. Valaha vajon le tudja küzdeni az "átlag ember" is a viszolygását a bogaras fogások láttán? Tiszta fehérje, összehasonlíthatatlanul környezetkímélőbb forrásból, mint a marha, csirke és társai. Ismerve a nagyipari állattartás, ezen belül is elsősorban a marhatenyésztés beláthatatlan ökológiai következményeit, Földanya (és lakói) hálásak volnának érte.

Kép: Dining Guide

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram