Hirdetés
Hirdetés

Megvannak a S.Pellegrino Young Chef versenyének továbbjutói

SZERZŐ: Lami Juli
2016. október 14.
  David Andrés (Spanyolország és Portugália), Shintaro Awa (Franciaország) és Mitch Lienhard (USA) versenyezhet holnap Milánóban a legjobb fiatal séf címért, Sándor Rodrigo sajnos nem lesz ott a döntőben. A magyar versenyző nem csalódott, fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy itt lehetett és versenyezhetett. Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében 19 másik fiatal versenyzővel […]
Hirdetés

 
David Andrés (Spanyolország és Portugália), Shintaro Awa (Franciaország) és Mitch Lienhard (USA) versenyezhet holnap Milánóban a legjobb fiatal séf címért, Sándor Rodrigo sajnos nem lesz ott a döntőben.
A magyar versenyző nem csalódott, fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy itt lehetett és versenyezhetett. Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében 19 másik fiatal versenyzővel mérhette össze a tudását. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi S. Pellegrino Young Chef versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit. A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe 200-an – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyzett. Sándor Rodrigo, aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló tányérjával vívta ki a győzelmet.
A mostani tányéron természetesen számos változást láthatunk, hiszen a versenyen fontos szempont a szezonalitás. Rodrigo a bukaresti verseny óta egy román mentor, Adrian Hadean segítségével készült a versenyre. Ma, mielőtt "rajthoz állt", még méltatta néhány szóval a színpadon a mangalicát, majd megkezdte a munkát a versenykonyhában. Az étel elkészítésére összesen hat óra állt rendelkezésre. Munkáját egy kisorsolt olasz csapat segítette.
Nem mellékes, hogy a két versenynap alatt a helyszínen folyamatosan jelen volt néhány igazi világklasszis is, többek között Dominique Crenn, Elena Arzak, Peter Gilmore vagy épp Yannick Alléno. A továbbjutók mentoria egyébként Dominique Crenn, Andoni Luis Aduriz és Yannick Alléno voltak. Holnap Massimo Bottura is érkezik, részletekkel még jövünk.
 
 
 
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram