A Jóság Hónapja a Bocuse d’Or Tankonyhájába is beköszöntött.

Ilyen még sosem volt a Magyar Bocuse d’Or versenyboxaiban. Hangzavar, nevetés, esetenként rumli (jó, nem igazi, csak olyan, amire egy konyhai zsűrítag súlyos mínuszokat húzna be a Bocuse d’Oron), sehol egy stopper, sehol egy szigorú arc, sőt, talán még a szuvid se került elő, pontszámok meg aztán végképp nem. Ma délelőtt ugyanis igazi örömfőzés zajlott a boxokban, a Jónak lenni jó! kampány részeként, a kezdeményezéshez kapcsolódó Jóság Hónapjában. A kampány lényege, hogy az MTVA minden évben egy-egy hiteles szervezet munkáját segíti adományokkal és felajánlásokkal. Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kedvezményezett.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia úgy vett részt a kampányban, hogy örömfőzésre hívta a Máltai Szeretetszolgálat iskolaalapítványa által fenntartott Kelta Vendéglátóipari Szakiskola diákjait, akik Hamvas Zoltánnal, Széll Tamással, Szulló Szabinával, Bíró Lajossal, Sárközi Ákossal, Wolf Andrással és Szabó Kevinnel főzhettek közösen egy-egy ételt.

Ezek azok az események, ahol mindenki boldog, a legboldogabb azonban kétségkívül az iskola egyik tanulólánya volt, akiről majdnem biztosan kijelenthetjük, hogy nincs nála nagyobb Sárközi Ákos rajongó. Vele ma új értelmet kapott az örömfőzés szó.