Fontos bejelentés történt a hazai gasztronómiai életben a négynapos ünnep péntek reggelén. A magyarGault&Millau kalauz megszűnik, ezentúl egy kötet fogja tárgyalni a közép-európai régió hét országát.

A magyar Gault&Millau kalauz 2012 óta jelent meg Molnár B. Tamás főszerkesztésében, aki ezennel leköszön a könyv főszerkesztői pozíciójáról, és egyelőre nem tudni, hogy a regionális kiadásban milyen szerepet fog vállalni.

A magyarországi kalauz ugyan megszűnik, de ezzel a hazai vendéglátóhelyek nem esnek ki aGault&Millau tesztelőinek látóköréből. A francia alapítású nemzetközi kalauz több, mint 50 éve működik, az éttermeket 20 pontos rendszerben minősítve.

A Gault&Millau egy olyan új kiadvánnyal áll elő, amelyben a közép-európai régió hét országa együtt fog szerepelni: Csehország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Magyarország. (A magyar Gault&Millau Étteremkalauz Facebook-oldalán egyébként “bővülésként” kommentálta a hírt.)

A tavaly ősszel megjelent 2017-es étteremkalauzban 231 étterem, 244 szálloda, 163 borászat szerepelt – megjósolható, hogy az itthon tesztelt vendéglátóhelyek száma a töredékére csökken a szomszédos országokkal való összevonás után.

Kép forrása: gaultmillau.hu