Hirdetés
Hirdetés

Megnéztük a Lamb and Leo bisztrót

SZERZŐ: DiningGuide
2015. szeptember 8.
Hampuk Zsolt Magyarország egyetlen Relais&Chateaux séfje, mielőtt a Hertelendy-be került, évekig külföldön dolgozott, munkájára a legnagyobb hatásal a francia konyha volt. Ez a Lamb&Leo-n is érződik, a séf párizsi bisztróhangulatot hoz az Arcade helyén nyílt étteremben.
Hirdetés

Lamb&Leo
A szarvasgombás libamájpraliné fürjtojással Hampuk egyik signature fogása, ami jó kezdés volt, kedvencünk a roppanós textúrát adó vöröshagymaszén volt, ami kiegészítette a libamáj és a fürjtojás lágyságát.
Lamb&Leo
A marhahúsleves tiszta ízű, a zöldségek a kelleténél tovább főttek. Fűszeres, konfitált marhalábszárral töltött házi tészta volt a betét, amit nagyon szerettünk: a hús szaftos és határozott ízű, ami feldobta az enyhén édes, kevésbé intenzív levest.
Lamb and Leo
A posírozott óriás laposhal könnyű, intenzív izű hal, amelyhez jól illik a lágy cikória gratin. A másik köretelem, a spenót viszont kellemetlenül sós, a pirított mandula édessége egészítette ki.
Lamb and Leo
A desszert csokoládétextúrákból áll: brownie, lágy, főzött csokoládéfagylalt, csokoládéganache, morzsa és kétféle házi bonbon.
A koncepció és az ételek izgalmasak, a felszolgálás kissé távolságtartó, merev, de a héten induló ebédmenüzés jó lehetőséget ad az ételek és az atmoszféra finomhangolására.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram