Hirdetés
Hirdetés

Meglepő számok: egyre tudatosabbak vagyunk

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 1.
Biztató adatok láttak napvilágot: a magyaroknak ma már több, mint a fele tudatosan odafigyel az egészséges étkezésre, és a fogyasztók majdnem kétharmada hajlandó több pénzt kiadni azért, hogy tisztább, minőségibb, adalékanyagmentes étel kerüljön az asztalára.
Hirdetés

A Nielsen piackutató cég világszerte több, mint száz országban van jelen. A táplálkozási szokásokra fókuszáló új felmérésük 63 országban zajlott, köztük hazánkban is. Több meglepő adat is nyilvánosságra került, melyek szerint például a magyarok mintegy 71%-a étkezik tudatosan az egészsége megőrzése és az ún. civilizációs betegségek – elhízás, diabétesz, szív- és érrendszerei megbetegedések – elkerülése érdekében.
Szintén megnövekedett tudatosságról tanúskodik, hogy a lakosság 54%-a, tehát több mint a fele kerül következetesen bizonyos ételcsoportokat a már kialakult ételintolerancia/allergia kezelése vagy annak elkerülése érdekében. (Az európai átlag 10%-kal elmarad a magyarhoz képest.)
A három toplistás Magyarországon: elsősorban a cukrot kerüljük, másodsorban alacsony szénhidráttartalmú, harmadsorban alacsony zsírtartalmú termékeket keresünk a boltokban.
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram