Milyen szerencse, hogy tele vagyunk szuperélelmiszerekkel, a chiamagtól a gojibogyóig, amikből ha egy keveset is eszünk, máris nagy jót tettünk a szervezetünkkel. Nos, itt a legújabb felfedezés: a moringa.

Ezek a szuperélelmiszerek persze a világ más tájain már régóta ismertek, a moringa például dél-kelet-ázsiai gyógynövény, és Indiában, Pakisztánban, Afganisztánban és Bangladesben már régóta csodaszerként emlegetik. Érdekessége, hogy a növénynek szinte minden része ehető a levelektől a fehér virágán és a gyökerén keresztül a magjáig.

És hogy mitől szuper? Vastartalma 25-ször annyi, mint a spenóté, kalciumtartalma 17-szerese a tejének, és 15-ször gazdagabb káliumban, mint a banán, ezenkívül tele van antioxidánssal.

Dél-kelet-Ázsiában szinte mindenbe beleteszik: levesbe, currybe, zöldséges ételekbe, teába, az Egyesült Államokban inkább por formájában árulják, amit könnyű hozzáadni smoothie-khoz, mártásokhoz, húsokhoz vagy akár salátákhoz.