Könnyű, frissítő, kellemes ízek egy meleg nyári napon!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 Köteg medvehagyma
- 2 db nyúlcomb
- 1/2 l tejszín
- 20 dkg eper
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 tk ecet
- egy csipet só
- cukor
Elkészítés: A nyúlcombot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és vákuumban vajjal 65 °C–on 55 percig készítjük.
A leves: A medvehagymát blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük , hozzáadjuk a levét és sóval fehér borssal ízesítjük. Turmixoljuk.
Eperragu: Érdemes egy órával előbb elkészíteni! Sóval, cukorral, egy kevés borecettel, apró kockára vágott lilahagymával marináló levet készítünk, melybe belehelyezzük az egyforma kockára vágott eperszemeket.
Tálalás: A levest melegítjük, a nyúlcombból vékony szeleteket vágunk, majd forrósított chips sütőben megsütjük és a levesbe helyezzük. Tálaláskor ráhalmozzuk a lecsepegtetett marinált eperragut.