Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek.

Málnamousse

  • 500g málnapüré
  • 250g tejszín
  • 50g tojásfehérje
  • 100g cukor
  • 50g víz
  • 1db citromhéj
  • 10g zselatin lap

Pisztácia zselé

  • 50g víz
  • 50g cukorszirup
  • 50g pisztáciapaszta
  • 2g zselatin lap

Pisztácia ropogós

  • 80g fehér csoki
  • 20g pisztáciapaszta
  • 50g ostyatörmelék
  • 50g málnamag

Málnás vajas lap

  • 50g vaj
  • 50g porcukor
  • 50g egész tojás
  • 50g liszt
  • 35g málna
  • 1 db citromhéj

Glasage

  • 125g decorgél
  • 30g víz

Elkészítés:

Mousse: A málnapürét megmelegítjük és a beáztatott zselatint feloldjuk benne, belereszeljük a citromhéjat majd félretesszük. A cukrot és a vizet felforraljuk, majd a félig felvert tojásfehérjéhez csurgatjuk, kihűlésig verjük. Lágy habbá verjük a tejszínt. A felvert fehérjét elkeverjük a málnapürével, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.

Pisztáciazselé: A vizet, a cukorszirupot, a pisztáciapasztát felforraljuk, majd feloldjuk benne a beáztatott zselatin lapot.

Pisztácia ropogós:

A fehér csokit, a pisztáciapasztát vízgőzön felolvasztjuk, majd belekeverjük az ostyatörmeléket. Amikor rárakjuk a tésztára, málnamaggal dúsítjuk.

Málnás vajas lap: A vajat, a porcukrot kihabosítjuk,egyenként hozzáadjuk a tojást majd a végén a lisztet és a citromhéjat. Málnával megszórjuk és180°c-on sütjük 10 percig.

Glasage: A decorgélt kikeverjük a vízzel.