Hirdetés
Hirdetés

Mákos guba - Márga bisztró receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. június 16.
A szerzőnk szerint a csopaki Márga bisztró mákos gubájával nemzetközi mákos guba versenyre (vagy Mákos Guba Napra) kéne menni. Annyira jól el van találva, biztos megnyerné a fődíjat. Ilyen.
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 0,5kg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 2,5dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 citrom héja és leve

Elkészítés:
Lisztet szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük az élesztő felét és 1 teáskanál cukrot adunk hozzá. A tejet meglangyosítjuk és élesztőt teszünk bele, ezt beleöntjük a mélyedésbe és lisztel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük duplájára. Magas peremű tepsiben 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig. Készítünk egy sodót, a kalácsot 5 x 10 cm-es darabokra daraboljuk ásztatjuk a sodóba. Vajas serpenyőben két oldalát pirítjuk.
 
Meggyszósz: Kimagozott meggyet mézbe feltesszük és összefőzzük szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal fűszerezzük, összeforraljuk és thermomixerben összedolgozzuk és átszűrjük. Mascarponefagylalttal, mákfagylalttal és habcsókkal tálaljuk

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram