Csúcséttermek estjei és közösségi főzés, izgalmas éjszakai piac, topséfek a világ minden tájáról – összesen 440 eseménnyel várnak Londonba a Food Month-ra, az ételek hónapjára egész júniusban.

Az eseménysorozatban angol és külföldi sztárséfek is részt vesznek. Londont Gordon Ramsey tanítványa, az olasz felmenőkkel rendelkező Angela Hartnett, több londoni olasz étterem tulajdonosa fogja képviselni; vagy az a Fergus Henderson, aki sokat tett azért, hogy a belsőségek a legjobb éttermekben is tányérra kerülhessenek.

London Food of Month Instagram

Ausztráliából érkezik Dan Hunter, akinek Brae nevű étterme idén 44. helyen végzett a The World’s 50 Best Restaurants versenyen. Hogy David Thompson honnan fog érkezni, azt nehéz megmondani. A thai konyhát csúcsra járató séfnek szülővárosában, Sidney-ben, Melbourne-ben, Perth-ben, Bangkokban, Szingapúrban és Londonban is vannak éttermei.

A napokban a Gourmet Fesztivál vendégeként Magyarországra érkező Ana Ros, és Massimo Bottura is Londonba látogat júniusban. Bottura alapítványával, a Food for Soullal az éhezés és az élelmiszerpazarlás problémájára kívánja felhívni a figyelmet.

A programok itt, a foglalások megkezdődtek!