Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Lexikon
Turbolya

Kísérteties hasonlóságuk ellenére ne keverjük össze a petrezselyemzölddel! És ne az árokparton keressük!

Turbolya

Turbolya

A kissé az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés ízű növény népies neve olasz saláta. Talán nem véletlenül: zsenge hajtásaiból tavasszal ízletes saláta készíthető.

Honos: Hazánkban vadon is megtalálható bárhol az országban, akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Kertbe félárnyékba ültessük, mert leveleinek így erősebb lesz a zamata.

Miért jó: Sok C-vitamint, karotint, vasat és magnéziumot tartalmaz. Teája többek közt gyomorerősítő, valamint vesebaj és emésztőszervi megbetegedés kezelésére rendkívül hasznos.

Hogyan használd: Egyike a francia konyha legismertebb zöld fűszereinek, a külseje a petrezselyemére hasonlít. Elsősorban a húsvéti báránysült ízletes fűszere. Levelével ízesíthetőek a saláták, tavaszi levesek, mártások, zöldségfélék és kiváló csirke-, hal- és tojásételekhez.

A pink.hu karfiolt készít morzsakéreggel és természetesen turbolya felhasználásával.


« Vissza a Lexikon rovatba
Az utcai ételek hazai megyszállotjai

Azon fáradoznak, hogy az utcai étkezés itthon is létjogosultságot nyerjen és, hogy a street food többet jelentsen annál, minthogy részegen hazafelé, a buszon vagy a villamoson magunkba tömünk valami kétes eredetű ételt. »

Mit lehet a hamburgeren annyit variálni, hiszen van a pogácsa, a zsemle és a feltétek, meg a szószok és kész?! Pedig sokat. Ahány hely, annyi variáció. A Toplista magazin készítésekor hat, általunk fontosnak tartott hamburgerezőben jártunk és mindenhol mást láttunk, még úgyis, hogy a legegyszerűbbet, a klasszikus változatot kértük médiumra sütve. Különszedjük a pogácsát, a zsemlét és a belevalókat. »

Aprajev és a Mesés Kelet

A földrajzi, kulturális meghatározás szerint Levante a közel-keleten terül el, a mai Szíria, Libanon, Izrael, Palesztina és Jordánia, Egyiptom, sőt még Görögország is beletartozik. Maga a kifejezés olasz eredetű, jelentése napkelet. »

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/27 - 00:16:16

Burgonyakrémleves: 4 före (kb 05lit/fő)
1kg hámozott tiszta kiskocka burgonya
5 dkg vaj
10 dkg hagyma
2 dl tejszin
3 ek liszt
6 szelet toast kenyér
só fehérbors
turbolya 1-2 levél
zsállya
Elkészitése:
A vajat felolvasztjuk és a hagymát enyhén megpároljuk benne majd a burgonyát átforgatjuk rajta,sózzuk borsozzuk,és az eggyik ek lisztel megszorjuk és 3-4 percig közepes erősségü lángon kevergetjük.felöntjük 2 liter vízzel és addig főzzük amig a burgonya teljesen el nem fől,utánizetsitjük sózzuk borsozzuk és rátesszük a turbolyát és a zsályát.botmixerrel habverővel krémesre keverjük,visszatesszük a tüzhelyre a tejszint és a lisztet simára kikeverve a forró leveshez adjuk felforraljuk.
a toast kenyerekből piritost készitünk kockára vágjuk, tálaláskor a levesre szórjuk kevés fiomravágott turbolyalevéllel.

Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Portugál karácsonyi fánkok

Portugál karácsonyi fánkok

Selectfood készítette

Portugáliában a karácsonyi édességek között szinte minden asztalon megtalálhatóak ezek a sült sütőtökös fánkocskák. Van ahol portóis-cukros öntettel öntik őket nyakon, de Selectfood most egy egyszerűbb változat mellett tette le a voksát. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink