Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Lexikon
Turbolya

Kísérteties hasonlóságuk ellenére ne keverjük össze a petrezselyemzölddel! És ne az árokparton keressük!

Turbolya

Turbolya

A kissé az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés ízű növény népies neve olasz saláta. Talán nem véletlenül: zsenge hajtásaiból tavasszal ízletes saláta készíthető.

Honos: Hazánkban vadon is megtalálható bárhol az országban, akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Kertbe félárnyékba ültessük, mert leveleinek így erősebb lesz a zamata.

Miért jó: Sok C-vitamint, karotint, vasat és magnéziumot tartalmaz. Teája többek közt gyomorerősítő, valamint vesebaj és emésztőszervi megbetegedés kezelésére rendkívül hasznos.

Hogyan használd: Egyike a francia konyha legismertebb zöld fűszereinek, a külseje a petrezselyemére hasonlít. Elsősorban a húsvéti báránysült ízletes fűszere. Levelével ízesíthetőek a saláták, tavaszi levesek, mártások, zöldségfélék és kiváló csirke-, hal- és tojásételekhez.

A pink.hu karfiolt készít morzsakéreggel és természetesen turbolya felhasználásával.


« Vissza a Lexikon rovatba
Az utcai ételek hazai megyszállotjai

Azon fáradoznak, hogy az utcai étkezés itthon is létjogosultságot nyerjen és, hogy a street food többet jelentsen annál, minthogy részegen hazafelé, a buszon vagy a villamoson magunkba tömünk valami kétes eredetű ételt. »

Mit lehet a hamburgeren annyit variálni, hiszen van a pogácsa, a zsemle és a feltétek, meg a szószok és kész?! Pedig sokat. Ahány hely, annyi variáció. A Toplista magazin készítésekor hat, általunk fontosnak tartott hamburgerezőben jártunk és mindenhol mást láttunk, még úgyis, hogy a legegyszerűbbet, a klasszikus változatot kértük médiumra sütve. Különszedjük a pogácsát, a zsemlét és a belevalókat. »

Aprajev és a Mesés Kelet

A földrajzi, kulturális meghatározás szerint Levante a közel-keleten terül el, a mai Szíria, Libanon, Izrael, Palesztina és Jordánia, Egyiptom, sőt még Görögország is beletartozik. Maga a kifejezés olasz eredetű, jelentése napkelet. »

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/27 - 00:16:16

Burgonyakrémleves: 4 före (kb 05lit/fő)
1kg hámozott tiszta kiskocka burgonya
5 dkg vaj
10 dkg hagyma
2 dl tejszin
3 ek liszt
6 szelet toast kenyér
só fehérbors
turbolya 1-2 levél
zsállya
Elkészitése:
A vajat felolvasztjuk és a hagymát enyhén megpároljuk benne majd a burgonyát átforgatjuk rajta,sózzuk borsozzuk,és az eggyik ek lisztel megszorjuk és 3-4 percig közepes erősségü lángon kevergetjük.felöntjük 2 liter vízzel és addig főzzük amig a burgonya teljesen el nem fől,utánizetsitjük sózzuk borsozzuk és rátesszük a turbolyát és a zsályát.botmixerrel habverővel krémesre keverjük,visszatesszük a tüzhelyre a tejszint és a lisztet simára kikeverve a forró leveshez adjuk felforraljuk.
a toast kenyerekből piritost készitünk kockára vágjuk, tálaláskor a levesre szórjuk kevés fiomravágott turbolyalevéllel.

Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink