Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Cukrászt keres a Kárpátia

Cukrászt keres a Kárpátia

Többéves referenciával, igazolt gyakorlattal cukrászt keresünk. Teljes munkaidőbe, délutáni és hétvégi munkavégzéssel is. »

Wang Mandarinja

Wang Mandarinja

Wang új helyet nyitott Mandarin néven. A bisztró a Pilvax közben talált otthonra. »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

L’Alexandrin: pasztel és terroir

L’Alexandrin: pasztel és terroir

A L'Alexandrin a lyoni hagyományok lágy, de tisztelettudó, mégis rafinált megújítójaként pozicionálja magát. »

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Az étterem alóságos intézménye a városnak, a lyoni gasztronómiának. »

Mére Brazier: az anyák főztje

Mére Brazier: az anyák főztje

A legkiérleltebb formában képviselik a lyoni lényeget, az egyszerű és tökéletesen kiegyensúlyozott ízű ételeket. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Lexikon
Turbolya

Kísérteties hasonlóságuk ellenére ne keverjük össze a petrezselyemzölddel! És ne az árokparton keressük!

Turbolya

Turbolya

A kissé az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés ízű növény népies neve olasz saláta. Talán nem véletlenül: zsenge hajtásaiból tavasszal ízletes saláta készíthető.

Honos: Hazánkban vadon is megtalálható bárhol az országban, akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Kertbe félárnyékba ültessük, mert leveleinek így erősebb lesz a zamata.

Miért jó: Sok C-vitamint, karotint, vasat és magnéziumot tartalmaz. Teája többek közt gyomorerősítő, valamint vesebaj és emésztőszervi megbetegedés kezelésére rendkívül hasznos.

Hogyan használd: Egyike a francia konyha legismertebb zöld fűszereinek, a külseje a petrezselyemére hasonlít. Elsősorban a húsvéti báránysült ízletes fűszere. Levelével ízesíthetőek a saláták, tavaszi levesek, mártások, zöldségfélék és kiváló csirke-, hal- és tojásételekhez.

A pink.hu karfiolt készít morzsakéreggel és természetesen turbolya felhasználásával.


« Vissza a Lexikon rovatba
Az utcai ételek hazai megyszállotjai

Azon fáradoznak, hogy az utcai étkezés itthon is létjogosultságot nyerjen és, hogy a street food többet jelentsen annál, minthogy részegen hazafelé, a buszon vagy a villamoson magunkba tömünk valami kétes eredetű ételt. »

Mit lehet a hamburgeren annyit variálni, hiszen van a pogácsa, a zsemle és a feltétek, meg a szószok és kész?! Pedig sokat. Ahány hely, annyi variáció. A Toplista magazin készítésekor hat, általunk fontosnak tartott hamburgerezőben jártunk és mindenhol mást láttunk, még úgyis, hogy a legegyszerűbbet, a klasszikus változatot kértük médiumra sütve. Különszedjük a pogácsát, a zsemlét és a belevalókat. »

Aprajev és a Mesés Kelet

A földrajzi, kulturális meghatározás szerint Levante a közel-keleten terül el, a mai Szíria, Libanon, Izrael, Palesztina és Jordánia, Egyiptom, sőt még Görögország is beletartozik. Maga a kifejezés olasz eredetű, jelentése napkelet. »

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/27 - 00:16:16

Burgonyakrémleves: 4 före (kb 05lit/fő)
1kg hámozott tiszta kiskocka burgonya
5 dkg vaj
10 dkg hagyma
2 dl tejszin
3 ek liszt
6 szelet toast kenyér
só fehérbors
turbolya 1-2 levél
zsállya
Elkészitése:
A vajat felolvasztjuk és a hagymát enyhén megpároljuk benne majd a burgonyát átforgatjuk rajta,sózzuk borsozzuk,és az eggyik ek lisztel megszorjuk és 3-4 percig közepes erősségü lángon kevergetjük.felöntjük 2 liter vízzel és addig főzzük amig a burgonya teljesen el nem fől,utánizetsitjük sózzuk borsozzuk és rátesszük a turbolyát és a zsályát.botmixerrel habverővel krémesre keverjük,visszatesszük a tüzhelyre a tejszint és a lisztet simára kikeverve a forró leveshez adjuk felforraljuk.
a toast kenyerekből piritost készitünk kockára vágjuk, tálaláskor a levesre szórjuk kevés fiomravágott turbolyalevéllel.

Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

A világ legjobb piacai között: a lyon-i

Ted Aprajev lyoni kalandjai közül természetesen a piac sem maradhatott ki. A szerző saját bevallása szerint jószerivel minden lyoni „disznóságot” felfalt, a tenger nemes gyümölcseitől sem tartóztatva magát, így aznap este már igen elnehezülve érkezett a Leon de Lyon étterembe. »

Quenelles

Quenelles

Ezúttal Paul Bocuse receptje szerint: borjúból

Az emblematikus lyoni ételek szinte egyetlen halalapú képviselője a csukagaluska, vagyis a quenelles de brochet. »

Sashal sáfránnyal

Sashal sáfránnyal

Szemérmes lyoni halassal bontottunk

A croix rousse-i halasnál végigkövettük a sashal tisztítását és előkészítését, majd főztünk. »

Mangalica kocsonya

Mangalica kocsonya

Bocuse D’Or-inspiráció és főhajtás a 2013-as döntő tízedik helyezettje, Széll Tamás előtt. »

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

Így készült fel Molnár Gábor a döntőre

"Az adrenalin szint felfog menni, az biztos, de ez engem csak pozitívan befolyásol." »

A németországi hétköznapok

A németországi hétköznapok

"Sokan teljesen őrültnek gondoltak, hogy azt az egészet, amit itthon eddig sikerült felépíteni, hirtelen felrúgom." »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink