Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Lexikon
Turbolya

Kísérteties hasonlóságuk ellenére ne keverjük össze a petrezselyemzölddel! És ne az árokparton keressük!

Turbolya

Turbolya

A kissé az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés ízű növény népies neve olasz saláta. Talán nem véletlenül: zsenge hajtásaiból tavasszal ízletes saláta készíthető.

Honos: Hazánkban vadon is megtalálható bárhol az országban, akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén. A Földközi-tenger vidékén őshonos. Kertbe félárnyékba ültessük, mert leveleinek így erősebb lesz a zamata.

Miért jó: Sok C-vitamint, karotint, vasat és magnéziumot tartalmaz. Teája többek közt gyomorerősítő, valamint vesebaj és emésztőszervi megbetegedés kezelésére rendkívül hasznos.

Hogyan használd: Egyike a francia konyha legismertebb zöld fűszereinek, a külseje a petrezselyemére hasonlít. Elsősorban a húsvéti báránysült ízletes fűszere. Levelével ízesíthetőek a saláták, tavaszi levesek, mártások, zöldségfélék és kiváló csirke-, hal- és tojásételekhez.

A pink.hu karfiolt készít morzsakéreggel és természetesen turbolya felhasználásával.


« Vissza a Lexikon rovatba
Az utcai ételek hazai megyszállotjai

Azon fáradoznak, hogy az utcai étkezés itthon is létjogosultságot nyerjen és, hogy a street food többet jelentsen annál, minthogy részegen hazafelé, a buszon vagy a villamoson magunkba tömünk valami kétes eredetű ételt. »

Mit lehet a hamburgeren annyit variálni, hiszen van a pogácsa, a zsemle és a feltétek, meg a szószok és kész?! Pedig sokat. Ahány hely, annyi variáció. A Toplista magazin készítésekor hat, általunk fontosnak tartott hamburgerezőben jártunk és mindenhol mást láttunk, még úgyis, hogy a legegyszerűbbet, a klasszikus változatot kértük médiumra sütve. Különszedjük a pogácsát, a zsemlét és a belevalókat. »

Aprajev és a Mesés Kelet

A földrajzi, kulturális meghatározás szerint Levante a közel-keleten terül el, a mai Szíria, Libanon, Izrael, Palesztina és Jordánia, Egyiptom, sőt még Görögország is beletartozik. Maga a kifejezés olasz eredetű, jelentése napkelet. »

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/27 - 00:16:16

Burgonyakrémleves: 4 före (kb 05lit/fő)
1kg hámozott tiszta kiskocka burgonya
5 dkg vaj
10 dkg hagyma
2 dl tejszin
3 ek liszt
6 szelet toast kenyér
só fehérbors
turbolya 1-2 levél
zsállya
Elkészitése:
A vajat felolvasztjuk és a hagymát enyhén megpároljuk benne majd a burgonyát átforgatjuk rajta,sózzuk borsozzuk,és az eggyik ek lisztel megszorjuk és 3-4 percig közepes erősségü lángon kevergetjük.felöntjük 2 liter vízzel és addig főzzük amig a burgonya teljesen el nem fől,utánizetsitjük sózzuk borsozzuk és rátesszük a turbolyát és a zsályát.botmixerrel habverővel krémesre keverjük,visszatesszük a tüzhelyre a tejszint és a lisztet simára kikeverve a forró leveshez adjuk felforraljuk.
a toast kenyerekből piritost készitünk kockára vágjuk, tálaláskor a levesre szórjuk kevés fiomravágott turbolyalevéllel.

Oldalak: 1

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Húsvét-szimbolika és régi receptek

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Ahogy azt már más ünnepeknél is láthattuk, az ilyenkor felszolgált ételek szimbolikus jelentéssel is bírtak, azoknak különös erőt tulajdonítottak. Így van ez a húsvéti ételekkel is. »

Torma

Torma

„Nincs még étel, ami ennyire feltolná magunkat az agyunkig, szétrugdosná a nyálkahártyánkat, megbőgetne, ésatöbbi. És mégis imádjuk, és mégis keressük.” »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Hamburger, a húsvét hangulatában

Hamburger, a húsvét hangulatában

Dizájnmenza receptje

Mindent bele lehet pakolni, ami „hazajött”velünk a piacról. Továbbá nagyon ideális a Húsvétról megmaradó sok főtt sonka felhasználására is, hiszen ekkor is mindenki belelendül a vásárlásba. »

Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Limara receptje

Ebben a kuglófszerű kalácsban minden benne van, ami a húsvéti asztalról nem hiányozhat. A kalács, a sonka, a főtt tojás, a főtt kolbász és még a torma is. Tökéletes ünnepi reggeli, vagy nagyszerű vendégváró falat a locsolkodóknak! »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink