Hirdetés
Hirdetés

Lecsóstól rántott sajtosig – csütörtöktől Hamburger Days

SZERZŐ: Igor
2015. június 17.
Lecsós, Angus marhából készült, összepanírozott cheddar és a trappista mixes – csak pár azok közül a burgerek közül, melyekkel versenybe szállnak a június 18-21. között, a Millenárison rendezendő Hamburger Days-re kitelepülő éttermek.
Hirdetés
A lecsós W35

A lecsós W35


Anno a Kandalló is benne volt a top10 hamburgerező-listánkban (frissíteni fogjuk, ígérjük). Az Aberdeen Angus marhafajta eredetileg Skócia legelő területeiről származik. Jól erezett, márványos húsát világszerte felső kategóriás, minőségi, minden igényt kielégítő alapanyagként tartják számon. Ebből most egy különleges, dél-amerikai fajtát lehet majd kóstolni, amit majonézzel és ropogós bacondarabokkal készült baconnaise-zel, cheddar sajttal és házi ketchuppal egészít ki a Kertész utcai pub.
A PolaPola alig pár hetes, de nem tudunk olyanról, aki ne dicsérné őket agyba-főbe. Balkán-vonal, a Hamburger Days-en gourmet pljeskavica lesz ajvárral a lepényben és a 100 % borjú pogácsába kevert főtt, füstölt tarja és edami sajtkockák, valamint hagyma és természetesen a lepény lepény és lepény.
A Paneer burgere

A Paneer burgere


A rántott sajtos Paneer-csapat feltalálta a rántott sajt burgert. Összepanírozzák a cheddar és a trappista sajtot, ez a burger alapja. Lilahahagyma lekvárt, uborkás majonézt, rukkola salátát és paradicsomkarikákat tesznek a rostlapon pirított ciabatta kenyérbe.  A paneerosok nagy titka maga  a panír, amiről nagy titokzatosan csak annyit hajlandóak elárulni, hogy nem bolti morzsát használnak, hanem egy különleges, külön az ő igényeik alapján elkészített morzsa keveréket. Kívül-belül ropog és ez általában jó jel.
A HungaroBistro pékárúja fehér lisztből készül ugyan, de nem a hagyományos édes tésztás, szezámmaggal a tetején, inkább kenyértésztához hasonló. Mészáros Lajos és Tibor szarvashúst töm a buciba. Ez állagát tekintve nagyon hasonlít a marhához, ugyanakkor különlegesebb, pikánsabb, markánsabb ízű. Pici sertésszalonnát is tesznek bele, hogy szaftosabb legyen, és sóval, borssal fűszerezik. Faszénen sütik, a füstösség kiválóan illik a vadhús, így a szarvas ízvilágához is. A húspogácsát egy általuk készített "házi" salátaágyra helyezik (ami vékony csíkokra szelt jégsalátát, lila káposztát, sárgarépát, uborkát takar), majd a tetejére zöldséges alapon készített vegyes erdei gombaszósz kerül.
PolaPola - fotó: Határ Péter

PolaPola - fotó: Határ Péter


Amint a többiek is mondják a sajátjukét, frissítjük a cikket.
Addig is itt minden részletről informálnak a szervezők.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram