A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve.
Tatár
Hozzávalók:
- lazac 0,25kg apró kockára vágva
- philadelphia 0,05kg
- citrom 1/2 leve
- snidling 1evők apróra vágva
- kapor 1 ek apróra vágva
- olívaolaj 1ek
- kapribogyó 1teásk apróra vágva
- só, bors
Elkészítés:
Az egészet egy keverőtálba összekeverjük.
Joghurtszósz
Hozzávalók:
- joghurt 0,2l lecsöpögtetve
- citrom 1tk leve
- olívaolaj 1tk
- só, bors
Elkészítés:
Szintén összekeverjük az alapanyagokat.
Uborka cannelloni
Hozzávalók:
- k.uborka 1db
- tokaji balzsamecet 1ek
- só
Elkészítés:
Az uborkát vékonyan leszeleteljük. Félig egymást fedve lerakjuk. Sózzuk, megkenjük az ecettel. A bekevert lazacot ráfektetjük és szorosan feltekerjük.
dekoráció:
- lazac kaviár 0,02kg
- retek 1cs
- mikró saláták
- ehető virág
- tengeri szőlő
- olívaolajjal, balzsamecettel, és sóval bekeverve
- kaporhomok
- kaporolaj
tálalás:
A joghurtszósszal a tányért körkörösen megdíszítjük. A betöltött lazacot ráhelyezzük. A további kiegészítőkkel körberakjuk, az olajjal meglocsoljuk.