Tavaly a kurkuma latte számított nagy kedvencnek (ebbe a kurkumán kívül pici bors vagy cayenne-i bors is került). A csodaszép sárga kurkuma latte után itt van a szintén elbűvölő színű céklás verzió. Mindkét hozzávaló sajátossága egyébként, hogy nagyon erősen színez,kezekre, vágódeszkákra vigyázni!
Az egészségesség jegyében készülő céklás latte kávét nem tartalmaz, tehéntej helyett pedig valamilyen magtejből készítik. Habár koffeinről szó nincs, a frissítő-élénkítő hatás nem marad el: a friss céklával és a magtejjel ásványi anyagok és vitaminok sorát juttatjuk a szervezetünkbe. Jó tudni, hogy ha tehéntejjel készül, az a cékla vastartalmának egy részét akadályozni fogja a felszívódásban, ezért is érdemes a növényi tej alapot választanunk.
Egy pici édesítést elbír (a méz jól illik bele), és persze minél több benne a cékla, annál élénkebb színű lesz, kevés céklával csak halványrózsaszín. Ugyanúgy habosítsuk, mint a klasszikus lattét!