Hirdetés
Hirdetés

Latin-Amerika legjobb női séfje: Leonor Espinosa

SZERZŐ: DiningGuide
2017. szeptember 18.
Espinosa két éttermében olyan ikonikus fogások szerepelnek, mint a napon szárított steak vagy tonhalsteak a Santander nevű óriáshangyából készült bevonattal. Leonor Espinosa két hónapon belül a második, világszinten jegyzett díját kapja meg. A díjátadóra október 24-én kerül sor a Latin America’s 50 Best Restaurants gálán, amit idén a kolumbiai fővárosban, Bogotában rendeznek. A gála helyszíne […]
Hirdetés

Espinosa két éttermében olyan ikonikus fogások szerepelnek, mint a napon szárított steak vagy tonhalsteak a Santander nevű óriáshangyából készült bevonattal. Leonor Espinosa két hónapon belül a második, világszinten jegyzett díját kapja meg.
A díjátadóra október 24-én kerül sor a Latin America’s 50 Best Restaurants gálán, amit idén a kolumbiai fővárosban, Bogotában rendeznek. A gála helyszíne és Espinosa elismerése nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Peru, Mexikó, Brazília, Argentína és Chile mellé Kolumbia is fölkerüljön Latin-Amerika gasztronómiai térképére.
Az évtizedeken át gerillaharcoktól és drogháborúktól sújtott ország kulináris teljesítményéről a világklasszis kávén kívül általában vajmi keveset tudunk. A Karib-tengertől az Andok lábáig nyúló, kulturálisan és földrajzilag is rrendkívül változatos ország gasztronómiája azonban jóval többet rejt ennél.

A kolumbiai séf mindkét bogotái éttermében – a latin-amerikai World’s 50 Best 16. helyén álló Leo-ban és a kötetlenebb Misiában – ezt a sokszínűséget igyekszik visszaadni. A fogások tradicionális ételek modern interpretációi. Ilyen például a carne oreada (vagyis levegőzött hús), amely egy jerkyhez hasonló, napon szárított steak, vagy a hirtelen sült tonhalsteak, amelyet a Santander nevű, Kolumbia északi részén honos óriáshangyából készült bevonat tesz igazán különlegessé.
Espinosa júliusban a baszk kulináris világdíjat is elnyerte – amiről ekkoriban hírt is adtunk –, amellyel minden évben egy szociálisan elkötelezett és a helyi közösségek életében aktívan részt vevő séfet díjaznak.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram