A Gellért Sörözőben ugyanis szeptember 16-án és 17-én ismert hazai szakácsok lengyel ételeket készítenek, a lengyel kollégák pedig magyar fogásokkal készülnek. Vasárnap pedig a népszerű Sunday Brunch is lengyel fogásokkal vár mindenkit. Lengyel részről a varsói Michelin Bib Gourmand kategóriás Brasserie Warszawska, egy lengyel borbár-étterem, a Kieliszki Na Proznek és a Michelin Guide által ajánlott Rozbat20 vesz részt az akcióban, Magyaroroszágot pedig a Gellért Söröző, a Márga Budapest és a Vár: a Speiz képviseli. A különleges gasztroutazáson – többek mellett – az emblematikus lengyel hering és erdei gombák, valamint a magyar libamáj és marhapofa lesznek a főszereplők.
LENGYEL-MAGYAR MENÜSOR
Welcome drink
prémium lengyel cider
Sült-marinált hering
cékla textúrák, hajdina-uborka saláta
Vár: a Speiz – Kovács Árpád
Libamáj duó
torchon, paté, alma, körte, briós
Kieliszki na Próżnej – Mateusz Karkoszka
Żurek
kovászolt leves, káposzta, fehér kolbász, fürjtojás
Márga Budapest – Horváth Ákos
Sült fogas
tök variációk, almapaprikás Sauce Vierge
Rozbrat20 – Maciej Cieciwierz
Baltic Porterben főtt marhapofa
karfiol lengyelesen, savanyított gombák, nyitott pirog
Gellért Söröző – Frideczky András
Rákóczi túrós
sárgabarack, citromverbéna, mandula
Brasserie Warszawska – Mateusz Wichrowski
A 6-fogásos gourmet vacsora ára: 9.900 Ft
További inforációk ITT