Hirdetés
Hirdetés

Kulináris crossover a Gellértben

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 11.
  A lengyelek és a magyarok szeretik egymást. Ez régi tényállás. Most azonban – ha eddig nem tettük vagy nem ismertük – egymás kulináriáját is közösen élvezhetjük.
Hirdetés

A Gellért Sörözőben ugyanis szeptember 16-án és 17-én ismert hazai szakácsok lengyel ételeket készítenek, a lengyel kollégák pedig magyar fogásokkal készülnek. Vasárnap pedig a népszerű Sunday Brunch is lengyel fogásokkal vár mindenkit. Lengyel részről a varsói Michelin Bib Gourmand kategóriás Brasserie Warszawska, egy lengyel borbár-étterem, a Kieliszki Na Proznek és a Michelin Guide által ajánlott Rozbat20 vesz részt az akcióban, Magyaroroszágot pedig a Gellért Söröző, a Márga Budapest és a Vár: a Speiz képviseli. A különleges gasztroutazáson – többek mellett – az emblematikus lengyel hering és erdei gombák, valamint a magyar libamáj és marhapofa lesznek a főszereplők.
LENGYEL-MAGYAR MENÜSOR
 Welcome drink
prémium lengyel cider
Sült-marinált hering
cékla textúrák, hajdina-uborka saláta
Vár: a Speiz – Kovács Árpád
Libamáj duó
torchon, paté, alma, körte, briós
Kieliszki na Próżnej – Mateusz Karkoszka
Żurek
kovászolt leves, káposzta, fehér kolbász, fürjtojás
Márga Budapest – Horváth Ákos
Sült fogas
tök variációk, almapaprikás Sauce Vierge
Rozbrat20 – Maciej Cieciwierz
Baltic Porterben főtt marhapofa
karfiol lengyelesen, savanyított gombák, nyitott pirog
Gellért Söröző – Frideczky András
Rákóczi túrós
sárgabarack, citromverbéna, mandula
Brasserie Warszawska – Mateusz Wichrowski
A 6-fogásos gourmet vacsora ára: 9.900 Ft
További inforációk ITT
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram