Hirdetés
Hirdetés

Koktélvacsora az erőműben – Budapesten

2016. október 21.
A Bistro Óceánia nem egy új bisztró, hanem egy rendhagyó vacsoraest a főváros eddigi talán legkülönösebb vacsorahelyszínén. Hegedűs Zoé, Baszkföldet és New Yorkot megjárt gasztrokreatív és Ódor András, a titkos Black Swan vezető bártendere Kelenföldre invitálnak.
Hirdetés

Spanyol gasztronómia ihlette fogások a tányérokon – a vendégek pedig az elhagyatott kelenföldi hőerőműben. Nem csak afféle indusztriuális stílusú környezetről van szó, ez a lehető legkonkrétabban az. A mára elhagyatott kelenföldi hőerőmű vezérlő termének posztapokaliptikus hangulata ezúttal nem filmeseket ihletett meg.
A Konyhakör "vándorétel" programjai 2014 óta szállítanak izgalmat a budapesti gasztroéletbe. Némi kihagyás után egy nem gyenge helyszínen jelentkeznek újra, két fiatal tehetséggel étel-ital frontról. Hegedűs Zoé ráadásul a gasztronómián kívül a dizájn, látvány világában is otthonosan mozog (nyári interjúnk itt olvasható vele), a közeljövőben a Konyhakör más eseményein is megmutatja vízióit.
Zoé le sem tagadhatná a baszkföldi tanulóéveket – na nem mintha le akarná. A hétfogásos menüsorban elsősorban spanyol és dél-amerikai (taco, ceviche) ételek szerepelnek, de a focaccia is egy baszk sajttal, idiazaballal kerül asztalra.
"Az ételek mellett a tálalás is ugyanolyan fontos nekem, nem egy tipikus tálalási rendszerben gondolkodtam, szokatlan tárgyak és dizájnelemek is megjelennek az étkezés során. Összességében egy nagyon játékos este lesz, amelynek egy ilyen brutális tér ad helyet" – ennyit árult el Zoé a vacsora különleges elemeiről.
A menühöz párosított koktélsort Ódor András találta ki és készíti el. Az Európa- és világbajnok bártendernek "van egy olyan rejtett szobája, ahol élvezetes beszélgetni és még könnyebb a koktél ízlelésének, felfedezésének határait feszegetni. Mi is ott találkoztunk vele először. Az év végére mindaz, amiben Andris és csapata hisz, egy belvárosi 'speakeasy' bár formájában születik újra, a Black Swanban."
A pop-up eseményre pedig két estén fog sor kerülni: november 10-én és 11-én, a részvételi díja 19 500 forint lesz.
A menüsor koktél-étel párosításai
Cava – Sós Macaron amuse
Floral Focaccia – idiazabal sajt, tapenade, rozmaring
Believe – Rák ceviche: leche de tigre, gyömbér, maracuja
Negroni Carota – Street taco: sütőtök, avokádó, zöld chili
Blood and Mary – Carrilleras Cans: marhapofa, vörösbor, házi chips
Spicy Karamell – Corn Magnum: édes-sós kukorica, fekete csokoládé
Petit fours válogatás
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram