És bizonyára valamit jól csinál/eszik, hiszen a brit monarchia történetében még sosem volt olyan uralkodó, aki ilyen hosszú ideig, egészen pontosan hatvanöt éve lett volna trónon. "A királynőt nem különösebben érdekli az étkezés. Sokkal több figyelmet szentel a lovainak és a kutyáinak" – árulta el a CNN-nek Darren McGrady, aki 1982 és 1993 között volt a királyi család szakácsa.
Bár a királynő számos estélyen vesz részt, melyeken jellemzően ötfogásos vacsorát kapnak a vendégek, nehéz ételekből és sok-sok desszertből, azonban amikor nem társaságban eszik, a volt séf szerint állandóan grillezett vagy sült halat választ, zöldségekkel és salátával, sosem burgonyával.
"Ennyi. Semmi több. A királynő nagyon fegyelmezett. Bármi az asztalára kerülhetne, amit csak szeretne, de pont ez a fegyelmezettség tartja fitten és egészségesen."
Az egykori séf azt is elmondta, hogy a konyhában még most is használnak olyan főzőedényeket és étkészleteket, amelyek lassan kétszáz évesek, és Viktória Királynő pecsétjével vannak ellátva.
Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a királynő nem haladó gondolkodású, hiszen ha teheti, ragaszkodik hozzá, hogy minél több helyben termesztett alapanyag kerüljön az asztalára, árulta el McGrady, aki korábban a londoni Savoy-ban dolgozott séfként. És hogy mit jelent a "helyben termesztett" a királynő számára? Mindazt, ami birtokain, azaz a Balmoral, a Buckingham és a Windsor palota környékén megtalálható. "És
imádja a csokoládét. De csakis az étcsokit, a tejes és a fehér változat nála nem jöhet szóba"
– tette hozzá a séf, akit lehet, hogy pont a pletykáló kedve miatt nem alkalmaz már a királyi család.