A Szecsuan tartományban található Csengtu milliós metropolisz, ahol Kína többi részéhez hasonlóan óriási népszerűségnek örvendenek az úgynevezett hot pot éttermek. A „kínai fondünek” is nevezett étkezési forma lényege, hogy a vendégek egy kerek asztal körül foglalnak helyet, amelynek a közepére egy forró alaplével teli tálat helyeznek. Az előre odakészített alapanyagokból – hús, tengeri herkentyűk, zöldségek, valamint friss fűszernövények – a vendégek aztán maguk készítik el az ételt.
All-you-can-eat a köbön
A városban nem kevesebb, mint 20 ezer (!) hot pot étterem verseng egymással a vendégekért. A szóban forgó étterem üzletvezetője ezért egy meglehetősen merész marketingfogással próbált meg hírverést kelteni a helynek. Átszámolva körülbelül
hétezer forintért minden vendég egy hónapon át annyit ehetett, amennyit csak akart.
A leleményesebbek persze hamar megtalálták a kiskaput, és az egy hónapon át korlátlan étkezést biztosító kártyájukat családtagjaikkal és barátaikkal is megosztották.
Az étterem kétségtelenül megkapta azt a nyilvánosságot, amire vágyott. A hely előtt már a nyitást megelőzően hosszú sorok kígyóztak, és jóval záróra után is tolongtak még bent a vendégek. Ezek után nem csoda, hogy az étterem még a beígért egyhónapos akciós időszak végéig sem tudta kihúzni.
A tulajdonosok szerint nem a vendégek civilizálatlan viselkedése volt a fő probléma, elsősorban a nyitási akciót rosszul levezénylő üzletvezetőt okolják a fiaskóért. Azzal ők is tisztában voltak, hogy az elején nem lesz nyereséges az üzlet, azonban ilyen tetemes veszteségekre még ők sem voltak felkészülve.
Forrás.